A Templomhegyen zsidónak sétálgatni nem szabad

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Jehuda Glick, volt Likud képviselőt és Templom-hegyi aktivistát a reggeli órákban két amerikai képviselővel a szent helyen tett látogatása után az izraeli határrendészek letartóztatták és bilincsben elvezették, mert megszegte a helyszín látogatásra vonatkozó szabályokat.

A biztonságiak elvezetik Jehuda Glicket (fotó: twitter)

Héber nyelvű média jelentések szerint Glick állítólag túl lassan ment.

Később a rendőrség azt nyilatkozta, hogy az ex-képviselő családja valamint két amerikai kongresszusi képviselő társaságában tett előre egyeztetett látogatása a Templom-hegyen menetrendszerűen zajlott le, azonban ezt követően Glick visszatért a Mughrabi-kapun keresztül a szent helyre, anélkül, hogy ezt koordinálta volna a biztonságiakkal, majd provokálta munkájukat végző tiszteket.

אברהם בלוך 🇮🇱 avraham bloch on Twitter

והנה תיעוד מרגע המעצר האלים של יהודה גליק. איש ציבור, חבר כנסת לשעבר, שהמשטרה תוקפת אותו וטוענת שהוא פרובוקטור במטרה לכסות על המעצר האלים הזה. https://t.co/aJKE5zOowo

[Glick] elkezdett sétálni a Templom-hegyen, megsértve a látogatási szabályokat, amelyeket pontosan ismert és betartott a korábbi látogatásai során. Nem volt hajlandó betartani a rendőrségi utasításokat, és provokálta a tiszteket. A tisztek kénytelenek voltak tájékoztatni őt arról, hogy letartóztatják. Miután még mindig ellenállt, a rendőrök kénytelenek voltak megbilincselni. A rendőrségen levették róla a bilincset és benn tartották kihallgatás céljából”, nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

Jehuda Glick Templom-hegyi aktivista 2014-ben túlélt egy fegyveres merényletet.

Glick képviselőként benyújtott egy petíciót a Knesszetben, annak érdekében, hogy kezdetben határozatlan időre, kísérleti jelleggel politikusok számára látogatható legyen a zsidók számára szent hely, a Moria-hegy.

Teljes cikk

Címkék:Jehuda Glick

[popup][/popup]