A Sin Bét letartózatott két izraeli beduint, a gyanú szerint megöltek egy 19 éves katonát csütörtökön

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A Sin Bét hétfőn bejelentette, hogy letartóztattak két izraeli beduint pénteken, akik a gyanú szerint megöltek egy katonát múlt héten egy dél-izraeli városban.

 

 

 

Ron Kokia őrmestert csütörtökön halálra késelték egy buszmegállóban Arad városában, amit a Sin Bét terrortámadásnak nyilvánított.

A támadók ellopták a katona fegyverét, és elmenekültek a helyszínről, mely széles körű hajtóvadászatot eredményezett az elfogásukra Dél-Izrael szerte.

A két dél-izraeli gyanúsítottat egy nappal később letartóztatták, de az információkat nem hozták nyilvánosságra. Hétfőn a nyomozással kapcsolatos hírzárlatot részben feloldották.

A Sin Bét szerint az egyik gyanúsított a kihallgatás során beismerte Kokia meggyilkolását. Az ő nyomra vezetésével szerezték vissza a Sin Bét nyomozói a katona fegyverét.

Azon túl, hogy a késelés “nacionalista indíttatású” volt, a Sin Bét nem árulta el mi váltotta ki a támadást. A kihallgatások során a gyanúsítottak a terrortámadást kiváltó okot gyakran egy közelmúltbeli családtagokat vagy barátokat érintő eseményre vagy esetre vezetik vissza.

“A gyanúsítottak kihallgatása még folyamatban van,” – mondta a Sin Bét.

Vasárnap több százan gyűltek össze a Tel Aviv-i Kiryat Shaul katonai temetőben, hogy végső búcsút vegyenek Kokia őrmestertől.

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]