A népszerű rapper antiszemita szövegei

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Hírek - lapszemle

Az afrikai származású celebek körében divatba jött az antiszemitizmus.

forrás: Wikipedia

A contextus.hu nevű weboldal számol be arról, hogy a napokban egy Nagy-Britanniában népszerű rapper, bizonyos  Wiley sorozatos zsidózása verte ki a biztosítékot.

Rendőrségi nyomozás indult, miután Wiley egy sor antiszemita bejegyzést tett közzé közösségi oldalain. Továbbá a zenészt kirúgta menedzsmentje és ideiglenesen felfüggesztették a Twitter-fiókját is, miután július 24-én és 25-én gyűlölködő posztok kerültek ki a közösségi oldalán, írja a The Guardian.

Wiley-t először csak néhány órára függesztette fel a Twitter, aztán szombaton újra „akcióba lépett” közel félmillió követője előtt, és folytatta az antiszemita szöveget. Az Instagramon ezután hét napra tiltották le a fiókját.

Rengetegen bírálták a Twittert, amiért nem tiltották le azonnal Wiley accountját, és egymás után közzé tehette gyűlöletkeltő posztjait, amelyben a zsidókat gyáváknak és kígyóknak nevezte.

A Campaign Against Antisemitism elnevezésű civil szervezet feljelentést tett a rendőrségen a bejegyzések tartalma miatt, majd Wiley közösségi oldalának bezárását követelték.

Wiley antiszemita tweetjei miatt az A-ListMGMT minden kapcsolatot megszüntetett vele. A társadalomban nincs helye antiszemitizmusnak

– tette közzé a Twitteren az elbocsátó üzenet hírét a zenész menedzsere, John Woolf. Korábban azt írta, hogy nem támogatja és nem nézi el ügyfele bejegyzéseit, és „beszélni fog a fejével”.

Wiley egyik nem hitelesített Twitter-oldalán azt írta, hogy „egyedül is elbánok az egész zsidó közösséggel, egyáltalán nem félek”. Majd azzal folytatta, hogy a Ku Klux Klanhoz képest a zsidók uralják az üzleti életet.

Teljes cikk

Címkék:antiszemitizmus, rapper, Wiley

[popup][/popup]