A német belügyminisztérium támogatja az antiszemita menedékkérők kiutasítását

Írta: M1 - Rovat: Hírek - lapszemle

A német belügy azt fontolgatja: kiutasítja azokat, akik „nem tisztelik a német értékeket”.

Török tüntetők izraeli zászlót égetnek Berlinben

Sokak szerint zsidógyűlöletet is hozott a bevándorlás Nyugat-Európa. Az iszlamisták ugyanis nemcsak a keresztényeket, hanem a zsidókat is támadják.

A zsidó szervezetek összekötik a bevándorlást az antiszemitizmussal Németországban, amire különösen érzékeny a német politika. Hozzá kell tenni azonban, hogy ez nem új probléma, hiszen az elmúlt időszakban felerősödött az antiszemitizmus az országban.

Az M1 berlini tudósítója elmondta: a bevándorlás és az antiszemitizmus összekötése nem alaptalan, hiszen az elmúlt hónapokban több konkrét eset is történt. Fél éve izraeli zászlókat égettek Berlinben, és több demonstrációt is tartottak. Az antiszemitizmus erősödésnek több oka is van: az egyik az, hogy a bevándorlás egy olyan problémát importált Németországba, ami felerősítette a már csírájában meglévő antiszemitizmust.

Egy német általános iskolában pár hete egy muszlim kisfiú halálosan megfenyegette zsidó kislány osztálytársát azért, mert nem Allahban hisz. Akkor úgy tűnt, ez egyedi eset, azonban a zsidó kislány édesapja miután interjút adott egy német lapnak, sorra jelentkeztek a szülők hasonló történetekkel.

Ebben az általános iskolában korábban egy, az Iszlám Állam által készített videót találtak több muszlim gyerek telefonján, amelyen emberek lefejezése látható – emlékeztetett a tudósító.

Ezek a konkrét esetek tették aktuálissá a politikai vitát is. A német politikusok szerint a törvények szigorítására van szükség. Legutóbb például kötelezővé tették az iskolák számára, hogy jelenteni kell az előbbihez hasonló eseteket.

A német belügyminisztérium támogatja az ország zsidó szervezeteinek azon felhívását, miszerint utasítsák ki az országból azokat a migránsokat, akik nem tisztelik a német értékeket. A szigorítás lényege, hogy aki bevándorlóként érkezik az országba, annak el kell fogadnia az ország alapértékeit. Amennyiben antiszemita kijelentéseket tesz, vagy valamiféle erőszakos bűncselekményt követ el, azt ki kell utasítani az országból, mert ez egyértelműen azt mutatja, hogy nem fogadja el az ottani értékeket.

Az eredeti cikk itt olvasható.

[popup][/popup]