A Mazsihisz is reagált a Budapest utcáin feltűnt antiszemita plakátokra

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke “Szelídüljön már az őrület – az antiszemita plakátokról és a hisztériáról” címmel adott ki közleményt.

Heisler András Mazsihisz elnök

Mára a magyar közbeszéd oly mértékben vált sértetté és hisztérikussá, hogy mindannyiunk felelőssége mérsékelni azt.

Budapest terein az Index újságíróit ábrázoló antiszemita plakátok tűntek fel. Az eset előzményeként az Index újságírója beszámolt a Puskás-stadion avatásáról. Helyes-e dafke nem felállni, majd ezt dacosan megírni egy tudósításban, arról lehet vitát folytatni. Sértettségeinket azonban méltósággal kell viselni, mert az senkit nem jogosít fel mások elleni uszításra, ez civilizációs minimum. Aki pedig megbántott magyarságában zsidózni kezd, az nem csak ostobán és felelőtlenül cselekszik, hanem nemzetellenesen is, hisz a nemzet közösségét tagadja meg.

A névtelen antiszemita plakátok napok óta tartó nyilvános uszítás betetőzését jelentik. Jó lenne, ha a sérelmeket elszenvedni vélők egy része nem az értelmetlen, szimbolikus háború további gerjesztésével reagálna.

Jó lenne, ha mindenki ki tudna jönni az agresszív önigazolás csapdájából és nem kellene hétről-hétre valódi, komoly kérdések megbeszélése helyett méltatlan, színvonaltalan, szégyenteljes dolgokkal foglalkozni. Az érintett újságírókkal szolidárisak vagyunk – fogalmaz a Mazsihisz elnöke által jegyzett közlemény.

Kapcsolódó cikkek:

Antiszemita plakátokat helyeztek el az Index újságíróiról

Karácsony Gergely leszedeti az antiszemita plakátokat

[popup][/popup]