A Mazsihisz-BZSH átvenné az ortodoxia megszűnő iskolai osztályainak diákjait

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A MAZSIHISZ-BZSH úgy döntött, hogy a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközségnek (MAOIH) Wesselényi utcai gimnáziumi osztályainak megszüntetése után azokat a diákokat, akik ezt kérik, átveszik a Scheiber Sándor Gimnázium osztályaiba.

Az ortodoxia Wesselényi utcai iskolája

Teljes közleményük így szól:

“A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) szomorúan olvasta  a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközségnek (MAOIH), mint a Wesselényi utcai Családi Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium fenntartójának levelét az intézmény gimnáziumi tagozatának bezárásáról.

A hirtelen döntés és annak időzítése nehezen magyarázható, hiszen a koronavírus járvány miatti helyzet eleve minden oktatási intézményt, tanárt és diákot megvisel. Úgy hisszük, egy iskola fenntartása, gyermekeink biztonságos oktatása nem lehet személyes üzleti ambíciók vagy politikai játszmák színtere.”

A Mazsihisz ezután leveléven a szülőkhöz és a diákokhoz fordul:

“A Mazsihisz úgy döntött, hogy minden Wesselényi-s diáknak felajánlja, folytassák tanulmányaikat a BZSH Scheiber Sándor Gimnáziumában. Minden megteszünk, hogy helyet biztosítsunk azok számára, akik minket választanak. A megfelelő vallási, világi oktatásról, a kóser étkezésről az intézmény gondoskodik.

Az átjelentkezés részleteivel kapcsolatban az iskola honlapján (www.scheiber.hu) és titkársági telefonszámán (06 1 469 0280) kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Kedves diákok!

Tudjuk, ez a helyzet nektek a legnehezebb. Szeretettel várunk benneteket a Scheiberben, ahol új barátokat, új környezetet, remek tanárokat és még remekebb hangulatot fogtok találni. Szeptemberben találkozzunk!

„A világ csak a tanházban tanuló gyermekek lélegzetvétele miatt áll fenn”

אין העולם מתקיים אלא בשביל הבל תינוקות של בית רבן

(Sábát 119b)

Budapest, 2021.április 23. /5871 Ijjár 11.

Kunos Péter, ügyvezető igazgató, MAZSIHISZ-BZSH”

[popup][/popup]