Köves Slomó a kormány segítségét kérte

Írta: MTI - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A kormány folyamatos párbeszédre törekszik a zsidó közösségekkel, és támogat minden olyan kezdeményezést, amely a zsidó közösségek együttműködésének javítását szolgálja – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

Köves Slomó

Lázár János miniszter szerda este folytatott megbeszélést az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőségével.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a találkozón Köves Slomó vezető rabbi bemutatta a közösség hitéleti tevékenysége mellett az EMIH által működtetett óvoda, iskola, szociális otthon, valamint szeretetszolgálat munkáját, ezzel a hitközség “össztársadalmi szinten is jelentős feladatot és meghatározó szerepet vállal”.

A találkozón Köves Slomó a kormány segítségét kérte a gyarapodó közösség egyre jelentősebb oktatási és szociális szerepvállalásához szükséges infrastruktúra kialakításához.

Lázár János a megbeszélésen kiemelte: a kormány nyitott az EMIH közösségi tevékenységének és társadalmi szerepvállalásának támogatására. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a zsidóság munkája mindig is jelentős szerepet játszott Magyarország fejlődésében, ezért a kormánynak kiemelten fontos, hogy a zsidó közösségek a társadalom szerves részeként végezhessék tevékenységüket.
A kormány ezért folyamatos párbeszédre törekszik a zsidó közösségekkel, szorgalmaz, és támogat minden olyan kezdeményezést, amely a zsidó közösségek együttműködésének javítását és a zsidóság társadalmi szerepvállalásának megerősítését szolgálja – olvasható a közleményben.

Hozzátették: a megbeszélésen a felek sikeresnek értékelték a holokauszt 70. évfordulója alkalmából megrendezett emlékévet, amely sok helyi közösséget “eredményesen és aktívan mozgatott meg, és korábban példa nélküli kezdeményezések kiindulópontjaként szolgált”.

*

A zsidó közösségek együttműködésével kapcsolatban ajánljuk olvasóink figyelmébe márciusi számunk vezércikkét: Éleződő konfliktus az EMIH és a Mazsihisz között.

Címkék:EMIH, Holokauszt emlékév, Köves Slomó, Lázár János

[popup][/popup]