A Jobbik soha nem állt ilyen jól

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

…a teljes népességen belül nagyon megközelítette a Fideszt.

Ez derül ki az Ipsos legfrissebb kutatásából. Fidesz-Jobbik-MSZP 21-18-12 a teljes népesség körében. A Fidesznek 1,7 millió, a Jobbiknak pedig 1,5 millió támogatója van.

A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerűsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérő Jobbik tovább erősödött – derül ki az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzéséből, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

A kormánypárt februárban is, márciusban is 21 százalékon állt a teljes népesség körében, a Jobbik eközben 16-ról 18 százalékra bővítette táborát. Az MSZP hívei egy hónapja 11, most 12 százaléknyian voltak.

Tehát Fidesz-Jobbik-MSZP 21-18-12 a teljes népesség körében.

Az Ipsos megállapítása szerint mindeközben a Demokratikus Koalíció továbbra is 4, az LMP 3, az Együtt és a PM 1-1 százalékon állt a teljes felnőtt korú népesség körében, és 40-ről 37 százalékra csökkent a pártoktól távolságot tartók aránya.

A mostani adatok azt mutatják, hogy

  • a Fidesznek 1,7 millió,
  • a Jobbiknak közel 1,5 millió,
  • az MSZP-nek 1 millió híve van.
  • A DK mögött 300 ezren állnak,
  • az LMP-nek nagyjából 250 ezres,
  • a PM-nek és az Együttnek körülbelül 100 ezres a tábora.

Nézzük az adatokat a biztos pártválasztók körében:

 Az Ipsos adatai szerint a biztos pártválasztók körében a Fidesz a parlamenti választások óta először szorult – a februárban is mért – 40 százalék alá, ebben a körben a kormánypárt márciusban 37 százalékot ér el.  A Jobbik e körben is eddigi legjobb eredményét érte el azzal, hogy 25-ről 28 százalékra javított, míg az MSZP továbbra is a biztos választók 19 százalékára, a DK a februári 6 után 7, míg az LMP 5 helyett 4 százalékára számíthat. Az Együtt, illetve a PM továbbra is 1-1 százalékot kapna a kutatás eredményei szerint.
A teljes cikk itt olvasható.
[popup][/popup]