A harc tovább folyik Gázában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg (IDF) folytatta a harcokat csütörtökön a Gázai övezetben és az északon, a libanoni határnál – jelentette a helyi média a hadsereg közlése alapján.

David Sasson izraeli őrmester (21) március 6-án vesztette életét Gázában (Fotó: IDF)

Az IDF katonái tetemes mennyiségű fegyvert találtak a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisz Hamad negyedében, és megsemmisítették az iszlamisták parancsnoki központjait. Emellett razziát hajtottak végre egy fegyvereket és katonai felszereléseket gyártó épületben.

A szárazföldi egységek alagutakat derítettek fel, és megöltek több fegyveres palesztint.

Izrael bejelentette, hogy a jövő héttől engedélyezi az Egyesült Arab Emírségek finanszírozta humanitárius segélyek bejuttatását Gázába tengeri úton. Izraelre egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik a gázai civileket sújtó humanitárius válság, a segélyszállítási nehézségek miatt.

Az izraeli biztonságiak az éjjel újabb 34 körözött palesztint tartóztattak le Ciszjordániában az IDF szóvivője szerint. A razziák során a palesztinok robbanóanyagokkal dobálták meg a katonákat, de az incidensnek nem volt áldozata. A háború kezdete óta hozzávetőleg 3450 körözött személyt tartóztattak le Ciszjordániában, akik közül mintegy 1500-an a Hamászhoz tartoznak.

Csütörtökön is folytatódtak a belövések Izrael területére Dél-Libanonból, és az erre adott izraeli tüzérségi válaszok és légicsapások. Tíz rakétát észleltek Ros Hanikránál, Izrael északnyugati tengeri határánál, melyekből kilencet elfogott a légvédelem, a tizedik pedig lakatlan területen csapódott be. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]