A halállistázó Posta Imre nehéz napjai

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Hírek - lapszemle

Első kirendelt ügyvédje visszaadta az emberölés előkészületével és állam elleni bűncselekménnyel gyanúsított Posta Imre ügyét, felesége pedig arról tájékoztatta a férfi követőit, hogy az általa felkért ügyvédek egyike sem vállalta el férje védelmét.

Posta Imre bilincsben, őrizetbe vételekor (fotó: Pí-kör, Facebook)

A bank pedig megszüntette azt a számlaszámot, ahova Posta hívei a pénzt küldték – tudósít a hvg.hu.

„Imre első kirendelt védője a múlt hét csütörtökön felhívott, hogy visszaadta az ügyet, és kérte egy új védő kijelölését, de azóta még nem informáltak arról, hogy ki vállalta el a védelmet” – egyebek mellett erről írt a Posta Imre (képünkön) által életre hívott PI-kör tagjainak a férfi felesége.

A magát a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya Bíróságának” nevező csoport tagjaira, köztük Posta Imrére szeptember végén csaptak le a Terrorelhárítási Központ emberei. Azután fogták el őket, hogy a csoport vezetői a gyanú szerint emberölésre szólították a tagokat „hogy ha ölnek, öljenek szépen” felkiáltással, amikor szeptember 11-én a Fejér megyei Kulcson találkoztak.

A találkozóról készült felvétel felkerült egy videómegosztó csatornára is. Posta Imre ebben a videóban arról beszélt, hogy „hadiállapot van”, és az igazságszolgáltatás tagjaira, így különösen a devizahiteles perekben eljáró bírákra és családjukra „az én ítéletem halál”. Ezután a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága” nevében egy másik vezető szólalt fel. Ő „halálos ítéleteket hirdetett” általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, közéleti szereplőkre.

Teljes cikk

[popup][/popup]