A hadsereg lerombolta Ari Fuld gyilkosának lakrészét

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg péntek reggel közölte, hogy lerombolta egy palesztin arab terrorista otthonát, aki halálra késelt egy amerikai-izraeli állampolgárt szeptemberben.

Razzia Ari Fuld gyilkosa otthonában, Jattában 2018. szeptember 17. Fotó: Izraeli Védelmi Erők

A biztonsági erők csak a terrorista lakrészét rombolták le, egy három szintes épület harmadik emeletét a Palesztin Hatóság irányítása alatt álló Jatta faluban, a ház többi része érintetlen maradt.

A munkálatok közben több tucat tüntető támadt a katonákra, akik tömegoszlató eszközökkel reagáltak. Sérülésről nem érkezett jelentés.

A hadsereg kétszer értesítette a terrorista, Khalil Dzsabarin családját, hogy szándékában áll lerombolni a lakrészt, de a végrehajtás elhalasztásra került a család fellebezései miatt.

Esther Hayut a Legfelsőbb Bíróság elnöke csütörtökön elutasította a büntető intézkedés végrehajtásának további késleltetését a Kan közszolgálati műsorszolgáltató jelentése szerint.

A 17 éves Dzsabarin szeptember 16-án halálra késelte Ari Fuldot (45) egy bevásárlóközpont előtt Gus Ecionban.

StandWithUs on Twitter

Stunning footage from the scene of the terror attack in Gush Etzion demonstrating @AriFuld’s true heroism in the attack: Security footage shows Ari, blood streaming down his back, chasing & shooting Khalil Jabarin, saving the life of falafel shop worker Hila Peretz. #hero #israel https://t.co/MhwTcr3uJT

A pro-izraeli tevékenységéről ismert Fuld a közeli Efrát zsidó település lakosa volt.

A támadásról készült videón látszik, ahogy Fuld, miután leszúrta a terrorista, megpróbálja visszanyerni lélekjelenlétét, támadója után fut és rálő, majd összeesik.

Címkék:Ari Fuld, gyilkosság, terrorista

[popup][/popup]