A hadsereg lerombolta a két izraelit meggyilkoló terrorista otthonát

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az izraeli biztonsági erők Szamáriában (Ciszjordánia), a Palesztin Hatóság irányítása alatt álló Zawiya közösségben az éjszaka lerombolták egy arab terrorista otthonát, aki múlt hónapban egy késes-fegyveres terrortámadásban megölt két izraelit, közölte az Izraeli Védelmi Erők Twitteren.

Izraeli katonák a terrortámadás első helyszínén az Ariel-csomópontnál 2019. március 17. Fotó: Izraeli Védelmi Erők

A Palesztin Hatóság hivatalos hírügynöksége, a Wafa összecsapásokról számolt be a művelet során az izraeli erők és a lakosok között. A kődobálásra reagálva a csapatok tömegoszlató eszközökkel reagáltak, sérülésről nem érkezett jelentés.

A családdal kedd éjszaka közölték, hogy el kell hagyniuk a házat.

A hadsereg március 26-án értesítette a terrorista családját, hogy házuk lebontását tervezi.

Omar Abu Laila (18) március 17-én reggel az Ariel-csomópontnál megkéselte Gal Keidan (19) törzsőrmestert, ellopta a fegyverét és tüzet nyitott az elhaladó járművekre, eltalálva a 12 gyermekes Ahiad Ettinger (47) rabbit, majd ellopva egy autót a közeli Gitai Avisar-csomóponthoz vezetett, ahol ismét tüzet nyitott és megsebesített egy másik katonát, Alexander Dvorsky-t. Ezt követően a közeli Burkin arab faluhoz hajtott, a járművet a közösség bejáratánál hagyta és gyalog folytatta a menekülést.

Keidan a helyszínen meghalt. Ettinger rabbi másnap belehalt sérüléseibe. Dvorsky állapota viszont stabilizálódott.

Az izraeli csapatok még a támadás napján átkutatták a terrorista házát és feltérképezték az esetleges romboláshoz.

Végül két nap hajsza után az izraeli biztonsági erők Rámalláh közelében a letartóztatási művelet során tűzharcba keveredtek és megölték Abu Lailát.

A teljes cikk

[popup][/popup]