A háború ellenére holnap megnyit Izrael új Nemzeti Könyvtára

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

„A jelenlegi nehéz helyzet, és az ebből adódó korlátozások és késések ellenére úgy döntöttünk, hogy megnyitjuk a könyvtárat az olvasók és a tudósok előtt. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben, amely 2023. október 29-én, vasárnap nyílik meg” – tette közzé a Jeruzsálemben megnyíló könyvtár.

Izrael új Nemzeti Könyvtára

Az 1892-ben Jeruzsálemben alapított Izraeli Nemzeti Könyvtár (NLI) a különböző hátterű és vallású izraeliek és a zsidó nép kollektív emlékezetét őrzi.

A jeruzsálemi Nemzeti Negyedben, a Knesszet szomszédságában található új campust a neves svájci Herzog & de Meuron építésziroda tervezte – írja az Octogon.hu.

Az új könyvtárépület és az azt körülvevő kertek és terek a tudás demokratizálásának központi értékeit tükrözik, hogy a Nemzeti Könyvtár világszínvonalú gyűjteményei és forrásai a lehető legszélesebb és legkülönfélébb közönség számára legyenek hozzáférhetők.

Building the New National Library of Israel | בונים את הספרייה הלאומית החדשה בירושלים

No Description

A 45 000 négyzetméteres terület fenntartható és korszerű környezetben biztosít helyet kiállításoknak, kulturális eseményeknek, élményeknek, találkozásoknak, oktatási programoknak és a kutatásnak.

A jelenlegi helyzet miatt a könyvtár eleinte limitált nyitva tartással tárja ki kapuit a közönség előtt.

[popup][/popup]