A franciák fele a cionizmust zsidó összeesküvésnek tartja

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy friss kutatás szerint a franciák többsége azt gondolja, hogy a cionizmus célja a nyugati társadalmak befolyásolása a zsidóság érdekében.

Párizs, Szajna-part

A cionizmus és a zsidóság kapcsolatáról készítettek Franciaországban közvélemény-kutatást nemrég. Az Ifop nevű közvélemény-kutató szervezet munkatársai 1 007 francia állampolgárt kérdeztek meg – derül ki a Jewish Telegraphic Agency írásából.

A válaszadók 53 százaléka egyetértett azzal az állítással, amely szerint „a cionizmus olyan nemzetközi szervezet, amely a világot a zsidóság érdekében akarja befolyásolni”. A megkérdezettek fele a cionizmust „rasszista ideológiának” tekinti.

Ugyanakkor a válaszadók 54 százaléka egyetértett azzal is, hogy az anticionizmus az antiszemitizmus egyik formája, valamint 59 százalék nyilatkozott úgy, hogy a cionizmus „a zsidó emberek emancipációját és liberalizációját szolgáló mozgalom”.

A francia válaszadókat az Izrael-ellenes bojkottról is megkérdezték, amit 26 százalék jogosnak és igazságosnak vélt; 38 százalékuk szerint Izrael létezése kifejezetten „táplálja az antiszemitizmust”.

A teljes cikk ide kattintva olvasató.

[popup][/popup]