A budapesti Fidesz szervezet nyilas-vezérhez hasonlítja Karácsony Gergelyt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Fidesz-Budapest egy ismert fényképet posztolt facebook oldalán, apró módosítással: a Szálasi Ferencről készült fényképen Karácsony Gergely feje szerepel. 

Az eredeti képet 1946-ban készítette Reismann Mariann fotóművész: a megbilincselt tömeggyilkos nyilasvezér Szálasi Ferencnek, népbírósági tárgyalása előtt megmutatták a rommá lőtt fővárost.

Alább pedig a Fidesz-Budapest kevéssé ízléses posztja:

A Fidesz Budapest posztja

A képhez csak annyit jegyzünk meg, úgy tűnik, a kormánypropaganda a sorosozás és a kommunistázás mellett már a nyilasozást is kezdi használni ellenfelei lejáratására.

Update: 1. A képet az ízléstensége és abszurdsága miatti felháborodás hatására a Fidesz Budapest eltávolította facebook oldaláról.

Update 2. Úgy tűnik, az ízléstelen viccelődés – épp ellenkező politikai célzattal, mint a Fidesz Budapesté – a Kutyapárt MKKP Baranya megye, bevéve Komló facebook oldaláról indult, ahol június 17-én délután 14.00 órakor még mindig ott szerepelt a kép

Nem lettünk ettől a hírtől sem boldogabbak. A kortárs politikának és politikai publicisztikának valahogy el kéne szakadnia a holokauszt emlékének trivializálásától, akárki mellett, vagy akárkiért szállnak is síkra.

Pedagógiai célzattal jelezzük, hátha nem magától értetődő:

A vészkorszakot, annak áldozatait nem instrumentalizáljuk egyéb témájú napi adok-kapokban. Tömeggyilkosságok áldozatai előtt fejet hajtunk, a jelenkor politikusait pedig más eszközökkel bíráljuk, és más eszközökkel állunk ki mellettük.

Legalábbis a józanész így kívánná.

*

Update 3.: Estére a Kutyapárt MKKP Baranya megye, bevéve Komló facebook oldaláról is eltűnt az ízléstelen poszt.

Update 4 (június 20). Amint azt a Kutyapárt MKKP Baranya megye, bevéve Komló cikkünkhöz a Szombat facebook oldalán zajló vitában írott egyik kommentjében jelezte, nem tőlük indult a karikatúra / mém, hanem az Illiberális mémek tanácsa zárt facebook csoportból, ám ettől még tény: ők is megosztották. A mém történetét itt írják le a hozzászólásukhoz csatolt blogposztban.

Kapcsolódó cikk:

Budapesti Fidesz: Nem tudtuk, hogy Szálasi képre montírozták Karácsony Gergely fejét

 

Címkék:Fidesz Budapest, Karácsony Gergely, kormánypropaganda, Szálasi ferenc

[popup][/popup]