A brit miniszterelnök felháborodott az agresszív Izrael-ellenes tüntetésen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A brit miniszterelnöknek, Boris Johnsonnak is meg kellett szólalnia, miután a twitteren terjedni kezdett egy felvétel egy palesztinpárti autós felvonulásról. (Durva stílus, riasztó képek következnek.)

Palesztin tüntetők Londonban

Ezen az látszik, hogy a palesztin zászlóval díszített autókból hangosbeszélőn zsidókat gyalázó szövegeket ordítanak észak-London Finchley nevű, zsidók lakta negyedében – írja a 444.hu.

„Basszák meg a zsidók. Basszák meg az anyjukat. Erőszakoljátok meg a lányaikat és mutassátok ki a támogatásotokat Palesztinának. Ilyen üzenetet kell küldenünk. Kérlek tegyétek meg Gáza szerencsétlen gyerekeiért” – hangzott a minősíthetetlen szidalmazás az utcákon.

Jewish News on Twitter: “A convoy of at least six cars was filmed driving down Finchley Road on Sunday, blasting their horns and screaming “F*** the Jews, rape their daughters.”https://t.co/9BaOqxuL8a / Twitter”

A convoy of at least six cars was filmed driving down Finchley Road on Sunday, blasting their horns and screaming “F*** the Jews, rape their daughters.”https://t.co/9BaOqxuL8a

A londoni rendőrség négy férfit el is fogott az eset után, akiket rasszista bűncselekménnyel vádolnak.

Boris Johnson miniszterelnök azt írta, nincs helye a brit társadalomban az antiszemitizmusnak és kiáll a zsidó közösség mellett.

Boris Johnson on Twitter: “There is no place for antisemitism in our society. Ahead of Shavuot, I stand with Britain’s Jews who should not have to endure the type of shameful racism we have seen today. / Twitter”

There is no place for antisemitism in our society. Ahead of Shavuot, I stand with Britain’s Jews who should not have to endure the type of shameful racism we have seen today.

A hétvégén több tüntetést is tartottak Londonban a gázai konfliktus kapcsán.

Szombaton Izrael brit nagykövetsége előtt 150 ezren gyűltek össze, és a rendőrökkel is összetűztek a “szabad Palesztinát” követelők.

[popup][/popup]