A bírónőnek zsidónak tetszik lenni?

Írta: INDEX - Rovat: Hírek - lapszemle

Különös kérdéssel járt közben védence érdekében egy csütörtöki tárgyaláson Gaudi-Nagy Tamás. Az ügyvédi minőségében tevékenykedő jobbikos képviselő az eljáró bírónőt felszólította, hogy „az elfogulatlanság megállapítása érdekében” nyilatkozzon arról, hogy zsidó származású-e. Gaudi-Nagy azért tartotta fontosnak megismerni Rózsa Mária felmenőit, mert az ügyben egy másik, szerinte zsidó származású magyar – jobbikul: „zsidó ember” – is érintett.

A bírónő ezt visszautasította, az ügyésznő pedig maliciózusan megkérdezte, hogy őt nem tartja-e elfogultnak Gaudi-Nagy. A jobbikos jogász egyébként azt sérelmezte, annak ellenére, hogy a jelenlévők nem hangoskodtak, a „tárgyalás zavartalan menetének biztosítása érdekéken” nyolc főre korlátozta a hallgatóság számát – kizárva mások mellett Ifj. Hegedűs Loránt antiszemita református lelkészt is.

Gaudi-mti

Gaudi-Nagy Tamás (fotó: MTI)

De milyen perről van szó?

Egy „magyar- és keresztényellenes koncepciós per”-ről, melynek szálai a tavalyi, Dániel Péter elleni jobbikos tüntetésre vezetnek vissza. Ezen a náci hangulatú megmozduláson Tisza Istvánnét – akinek nincs köze a történelmi Tisza családhoz – egy ellentüntető állítólag arcon verte, de a rendőrség csak azt látta, hogy fejbe csapott egy ellentüntetőt a kezében tartott zászlóval. Gaudi-Nagy – aki videóba mondja bele, nem érti, miért nem jó érzés, ha valakit „meglegyintenek” egy magyar zászlóval – a bíróságon a „Magdi néni” elleni garázdaság vádját akarja cáfolni, illetve furcsa eszközeivel arról akarja meggyőzni a hatóságokat, hogy a monoklit kiosztó férfi igenis beazonosítható.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]