90 árvaházi gyerek érkezett Zsitomirból Izraelbe

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az északnyugat-ukrajnai Zsitomir zsidó közösségéből mintegy 150 gyermek és felnőtt, köztük körülbelül 90 gyermekotthonból kimentett gyermek, landolt vasárnap délelőtt a Ben Gurion repülőtéren egy Romániából érkező El Al járaton, közölte a Ynet hírportál nyomán az ujkelet.live.

 

forrás: El Al Israel Airlines

Naftali Bennett miniszterelnök és felesége, Gilát ünnepélyes ceremónián fogadta őket Pnina Tamano-Seta bevándorlási és abszorpciós miniszter, Ajelet Saked belügyminiszter, Avigdor Liberman pénzügyminiszter és más vezető tisztviselők társaságában.

Összesen mintegy 400 új bevándorló érkezik ma Izraelbe, és további százak érkezése várható a héten.

Az El Al, Izrael legnagyobb légitársasága szerint a járat egy különleges akció része, amelynek célja mintegy 300 zsidó kimentése az ukrajnai harcokból.

A légitársaság gondoskodott arról, hogy a fedélzeten ukránul beszélő személyzet legyen. Az árvák egy részének családtagjai még mindig harci területeken tartózkodnak.

,,A zsitomiri gyermekotthonból 90 gyermek landolt Izraelben” – írta Bennett Twitteren. ,,Izgatottan fogadtam őket, és azt mondtam nekik – most már biztonságban vagytok, biztonságban partot értetek.

Teljes cikk

[popup][/popup]