Botrány a repülőn

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Két orosz állampolgárságú férfi, továbbá egyikük felesége ellen is vádat emeltek az izraeli hatóságok, miután az előzetes adatok szerint a repülésbiztonságot is veszélyeztetve okoztak ittasan botrányt az Israir egyik gépén. Az egyik részeg orosz lerángatta a stewardess bugyiját és megharapta a fenekét.

Forrás: Hírszerző

Rendbontás címén vádat emelt az izraeli Eilat város polgári bírósága három orosz állampolgár – két férfi és egy nő – ellen, miután botrányt okoztak az Israir légitársaság Oroszországból Izraelbe tartó járatán. A 35 éves Dmitrij Cindadzét azért tartóztatták le a leszállást követően, mert a repülés alatt részegen összeverekedett a szintén ittas feleségével.

A házaspár 27 éves útitársa, Dmitrij Kazakov pedig az egyik stewardessel igyekezett mindenáron számos pohár ital elfogyasztását követően kikezdeni, sőt több utas állítása szerint meg is akarta erőszakolni. A dulakodás közben az orosz férfi letépte az utaskísérő alsó fehérneműjét, és beleharapott annak fenekébe.

A rendbontásnak végül a gép kapitányának hathatós közreműködésével sikerült csak véget vetni – írja a Komszomolszkaja Pravda izraeli tudósítója. A magukról megfeledkezett oroszokat közvetlenül a gép leszállását követően letartóztatták. Az izraeli ügyvédi kamara egyik tagja szerint legalább fél évig terjedő börtönbüntetés vár rájuk. Ha bebizonyosodik, hogy rendbontásukkal a repülés biztonságát is veszélyeztették, ez az idő akár meg is duplázódhat.

[popup][/popup]