Merénylettel fenyegették az El Al izraeli légitársaság gépét

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Pokolgépes merénylettel fenyegették meg az El Al izraeli légitársaság egyik repülőgépét. A Párizsból érkező Boeing–767-es gép azonban, 237 utassal fedélzetén, szerdán szerencsésen leszállt a Tel-Aviv közelében lévő Ben Gurion repülőtéren, és a szakértők nem találtak robbanószerkezetet rajta.
 

 

Az izraeli közszolgálati tévécsatorna jelentése szerint az El Al légitársaság már napokkal ezelőtt olyan fenyegetést kapott e-mailen, hogy a szerdai, Párizsból Izraelbe tartó 324-es járat ellen pokolgépes merényletet hajtanak majd végre. A légitársaság vezetői azonban az izraeli belbiztonsági szolgálattal folytatott egyeztetés nyomán úgy döntöttek, hogy nem törlik a járatot. A biztonsági intézkedéseket ugyanakkor alaposan megszigorították.

A francia, az olasz és a görög hatóságok pedig – értesülvén a fenyegetésről – országaik légterében elővigyázatossági intézkedésként végig vadászgépekkel kísérték a repülőt, s ugyanezt tette az izraeli vezetés is, amikor a Boeing már a zsidó állam légteréhez közeledett.
 

támogatás
Pop up banner
[popup][/popup]