Üvegfal mögött látható csak Hitler viaszszobra

Írta: Hírszerz? - Rovat: Hírek - lapszemle

 Tíz héttel azután, hogy lefejezték Adolf Hitler viaszszobrát, visszatért a berlini panoptikumba a hajdani náci vezér restaurált hasonmása szombaton.

Forrás: Hírszerző

 

A Harmadik Birodalmat 1933 és 1945 között irányító náci diktátor, Adolf Hitler viaszfiguráját még július elején rongálta meg – fogadásból – egy látogató a berlini panoptikum nyitónapján. A Brandenburgi kapuval és a Magyar Köztársaság nagykövetségével szomszédos, Unter den Linden-i új Madame Tussauds múzeum hírhedt szobrát tíz heti restaurálást követően visszahelyezték íróasztala mögé.

Az RBB berlin-brandenburgi közszolgálati tévéállomás vasárnapi értesülései szerint, a hétvégétől ismét megtekinthető Führer-hasonmásra a jövőben jobban vigyáznak. Egyrészt mert 200 ezer euróba (kb. 48 millió forint) került az eredeti, első viaszmásolat elkészítése, másrészt mivel szomorú módon ez a szereplő csábítja leginkább a frissen nyílt panoptikumba a turistákat.

A hajdani Lengyel Népköztársaság Nagykövetségének épületében helyet kapott viaszszobor-gyűjteményben elég magányosan érezheti magát Hitler, hiszen olyan humanista személyiségek kópiái veszik körbe, mint az antifasiszta díva, Marlene Dietrich és a náci birodalomnak szintén hátat fordító Albert Einstein, valamint Willy Brandt Nobel-díjas fizikus, illetve exkancellár.
 

[popup][/popup]