Bírálta a Hezbollah drónos akcióját a volt libanoni miniszterelnök

Írta: atv / JPost - Rovat: Hírek - lapszemle

Fuad Siniora, Libanon korábbi miniszterelnöke bírálta Haszán Naszralla Hezbollah-vezért, aki október elején drónt küldött Izrael fölé. Az izraeli légierő megsemmisítette a robotrepülőgépet, a lépéssel azonban a Hezbollah egy Libanon elleni izraeli reakciót kockáztatott – írja a libanoni Daily Star napilap.

Fuad Siniora, Libanon korábbi miniszterelnöke sajtóközleményben bírálta az október elején Izrael fölé küldött drón miatt a libanoni iszlamista radikális Hezbollahot – a volt kormányfő szerint nem a libanoni kormány döntött a provokációról, hanem iráni utasításra cselekedett a Hezbollah. „Nem libanoni döntés volt az Izrael fölé küldött drón, a döntést iráni utasításra hozhatták. Az ilyen lépéshez csak Iránban található meg a megfelelő technika” – idézte a The Daily Star a volt miniszterelnököt.

A volt miniszterelnök ugyanakkor nem ítélte el a drónos akciót, csupán arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen lépések izraeli reakciót válthatnak ki.

„Naszralla nem kérdezte meg a libanoniakat, hogy készen állnak-e egy ilyen ütközetre, vagy egy Izrael elleni háborúra” – áll Siniora közleményében.

A volt miniszterelnök azt követően szólalt meg, hogy Naszralla elismerte: a Hezbollah küldte Izrael fölé a vadászgépek által megsemmisített robotrepülőgépet. A Hezbollah-vezér közölte: a drón iráni gyártmányú volt, és „érzékeny területek fölött” repült el.

[popup][/popup]