Kitiltották az Indexet a parlamentből

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

“…mindaddig, míg az Országgyűlés elnöke megfelelő garanciát nem kap arra, hogy a hírportál
újságírói tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a
parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket és szabályokat” 

2011. december 22.

forrás: hvg.hu

Az Index videórovatának Facebook-oldalán csütörtökön olyan bejegyzés jelent meg, miszerint az Országgyűlés házvezetése úgy döntött, december 21-től felfüggeszti a parlamenti belépők kiadását a lap újságíróinak addig, amíg “az Országgyűlés elnöke megfelelő garanciát nem kap arra, hogy a hírportál újságírói tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket és szabályokat”.

Az Index videórovatának Facebook-oldalán csütörtökön megjelent bejegyzés szerint a kitiltás oka a portálon december 20-án megjelent Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia! című videó. A házvezetés közleménye szerint “a videó készítői már nemcsak a szabályokat, rendelkezéseket hagyták figyelmen kívül, de súlyosan megsértették az Országház és az Országgyűlés méltóságát is”.

“Mindezek alapján az Országgyűlés házvezetése úgy döntött, hogy az Index.hu hírportál újságírói részére 2011. december 21-től az Országházba és a Képviselői Irodaházba parlamenti belépő nem adható ki mindaddig, amíg az Országgyűlés elnöke megfelelő garanciát nem kap arra, hogy a hírportál újságírói tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket és szabályokat” – olvasható az írásban.

[popup][/popup]