Csurka:

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Tarlós István főpolgármester december 14-én felszólította Dörner György
barátomat, az Új Színház általa korábban kinevezett igazgatóját, hogy
elhatárolódva tőlem vonja vissza intendánsi kinevezésem a február
elsejétől igazgatása alá kerülő színházban. Ellenkező esetre nézve
kilátásba helyezte még az igazgatói kinevezés visszavonását is.
Körülbelül egyidejűleg tett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy
minderre azért kerül sor, mert én saját hetilapomban az európai
értékrendtől eltérő írásokat teszek közzé – idézi fel a történteket
terjedelmes közleményében Csurka István.

 

 

forrás: hvg.hu

 

“Tekintettel arra, hogy a közönség ebből a nyilatkozat- és utasításözönből semmit sem ért, kötelességemnek érzem megvilágítani a hátteret. Lapom két előző számában, a december elsejeiben és a december nyolcadikaiban is Soros György tevékenységével foglalkoztam, különös tekintettel a Magyarországra, a forint árfolyamára és a korábban titkosszolgálati eszközökkel is felderíteni ígért spekulációs tevékenységekre” – írja Csurka. “Leszűrtem, hogy Soros György az izraeli és az amerikai zsidóság nagyhatalmú képviselője, spekuláns, és mai nehézségeink mögött, a forint árfolyam súlyos ingadozásai mögött is az ő kezét kell keresnünk.”

“Miután ez a múlt heti írás most érkezett el hatóanyagként a Soros-központokba, megjelentek Tarlós előtt Soros emberei – esetleg maga is személyesen vagy telefonon, és megfenyegették a főpolgármestert” – írja az intendáns. “Ez világosan kitűnik abból az ellentétből, amely az előző napokban tett Tarlós-nyilatkozat feltétlen kiállása Dörner és az egész jövendő felállás iránt és aközött a kapkodóan, kényszeredetten fogalmazó nyilatkozat között, amelyet a Soros-támadás után adott ki” – teszi hozzá Csurka.

Azt írja még, “nem tudom, mivel és hogyan fenyegette meg Soros Tarlós Istvánt, de hogy súlyosan megfenyegette és kötelezte legfőbb magyarországi ellenfele, leleplezője, csekélységem elleni síkraszállásra, abban, mint a tárgykör avatott ismerője, bizonyos vagyok. Soros György még mindig nagyhatalom Magyarországon. Fenyeget, terrorizál, spekulál és dönt sorsok és identitások, sajtószabadság és cenzúra kérdéseiben.”

“Ezen felül a Magyar Fórumról is ejtenem kell néhány szót, mivel Tarlós István nyilatkozatában ez is szóba kerül. Tarlós elégedetlen a Magyar Fórumban közölt írásaimmal. De csak most, amikor Soros megfenyegette. Előzőleg, amikor az ő főpolgármesteri kampányát és őt magát támogattam, amikor a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatokat bekeretezve eljuttattam az azt kérő szegény önkormányzatoknak, amikor a Fidesz politikáját és kétharmados győzelmét azzal segítettem, hogy lelepleztem a Jobbik Morvai Krisztinás talmiságát, és a lap sok százezer ingyen példányával sikerült ezt a pártot három-négy százalékkal lejjebb csavarni és ezzel a kétharmadot elérni, akkor nem volt elégedetlen” – teszi hozzá Csurka.

“Sosem támadtam senkit csak a származása miatt, tisztelem a vallásukat, fajukat megvalló magyar zsidókat, de továbbra is le fogom leplezni a magukat a megnevezhetetlenségbe burkoló magyarelleneseket. Akik a legutóbbi cikkemben lévő becslésem szerint mindössze hatszázan vannak, de Soros révén mérhetetlen hatalom, befolyás birtokosai” – teszi hozzá.

Csütörtökön a főpolgármester is reagált Csurka szavaira. “Csurka Istvánt mint drámaírót tisztelem, de az Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott nyilatkozata teljesen értelmezhetetlen, ezért nem kívánok és nem is fogok rá reagálni. Láthatóan egyáltalán nem érti, miről van szó” – írja nyúlfarknyi közleményében Tarlós.

Dörner György korábban úgy reagált Tarlós kérésére, hogy eddig sem gondolt Csurka István alkalmazására, mivel ő maga is “pusztán szellemi jelenlétnek” tekintette intendánsi szerepét.

 

[popup][/popup]