28 évesen lett a koronavírus áldozata

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci.

Balogh Lajos Paci

Néhány nappal ezelőtt Facebook-oldalán osztotta meg követőivel, hogy kórházba került COVID-19 fertőzéssel. Később arról szóltak a hírek, hogy állapota súlyosbodott, lélegeztetőgépre került. A fiatalember halálát rokonai erősítették meg – írta a Roma Sajtóközpont.

A HVG-nek nyilatkozó barátja szerint az aktivistának semmi komoly alapbetegsége nem volt egy jól kezelt cukorbetegséget leszámítva.

“A Közösen Józsefvárosért frakció tagja, a kulturális és oktatási bizottság vezetője, roma és nemzetiségi tanácsnok volt. Balogh István Lajost az önkormányzat saját halottjának tekinti” – írta honlapján az VIII. Kerületi Önkormányzat.

“Gyászol a szívünk..egy hallgatónk életét vesztette a koronavírus járvány következtében – Emléke legyen áldott – ברוך דיין אמת – Isten veled, Paci” – posztolta az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem, ahol Balogh Lajos első éves hallgató volt.
[popup][/popup]