Újabb Izrael-ellenes támadásokra szólított fel a Hamász

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Újabb Izrael-ellenes támadásokra szólított fel vasárnap a Hamász radikális palesztin szervezet azt követően, hogy a hétvégén már nyolc palesztin vesztette életét a kiújult harcokban.

Népünk vérének nagy ára van. Felszólítjuk a Hamász fegyveres szárnyát és a palesztin ellenálló csoportokat, hogy egyesítsék erejüket, vessék be az ellenállás valamennyi eszközét, és viszonozzák a vérontást” – fogalmazott közleményében Fauzi Barhúm, a Hamász szóvivője.

  izralellenestamadasok.jpg  
 

(http://focusonjerusalem.com)

 

A hétvégén nyolc palesztin vesztette életét a Ciszjordániában és a Gázai övezetben az izraeli katonaság és a palesztin fegyveresek között kiújult összecsapásokban. Két palesztin vasárnap reggel halt meg Nábluszban az izraeli hadsereg rajtaütési akciójában. A harcok során rakétatámadás érte a dél-izraeli Szdérót városát, egy lakóház megrongálódott, de nem sérült meg senki.

Iszmáil Haníje, a palesztin egységkormány Hamász-párti miniszterelnöke egyelőre nem kommentálta a további támadásokra történt felhívást. A véres harcok veszélyeztetik a palesztin milicisták és Izrael között tavaly novemberben létrejött tűzszünetet.

 

(Forrás: MTI, Hírszerző)

[popup][/popup]