Fideszes lövette volna a

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy fideszes aktivista, gasztronómiai újságíró még három évvel ezelőtt
Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő lelövését ajánlotta Budaházy György
figyelmébe.

 

forrás: nepszava.hu

 

A videomegosztókon (újra)felfedezett felvétel még a kormánypártnak is sok volt, így az V. kerületi Fidesz-tag Stadler Máriát szeptemberben kirúghatják a pártszervezetből. A botrányt okozó felvételen az aktivista az akkor még szabadlábon lévő, ma már más miatt terrorizmussal vádolt Budaházy Györggyel beszélgetett. A videón Stadler egyebek között azt mondta: “ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt”. Budaházy egyébként erre azt válaszolta, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert “mi nem vagyunk gyilkosok.”

A videó nyilvánosságra kerülése után az MSZP Stadler Máriának a közéletből való eltávolítását sürgette. Mesterházy Attila pártelnök közleményében szólította fel Rogán Antalt, a helyi pártszervezet elnökét, hogy zárja ki Stadlert a pártból. Erre az alapszervezet ügyvivő alelnöke, Puskás András válaszolt. Kifejtette, “a videón elhangzott szavakkal semmilyen formában nem értünk egyet, így annak következményei lesznek. Ezzel a szeptemberi első csoportülés foglalkozik”. Puskás célzott rá, hogy Budaházy provokátor, aki pedig “provokátorokkal áll szóba, az maga is provokáció áldozata lesz”.

A Fidesz V. kerületi csoportjának 450 tagja van, akiknek minden mondatáért nem tudnak felelősséget vállalni – tette hozzá.

Stadler tegnap a Nemzeti 1 online televíziónak – a Jobbik “tévéjének” – elismerte, hogy beszélt Budaházyval, ám úgy emlékezett: “finoman mondta” csak, “miért nem teszik el láb alól”. Néhány órával később a Klubrádiónak nyilatkozva arról beszélt, nem tart a pártszervezetből való kizárásától, mert “ő nem buzdított gyilkosságra, csak azt akarta megtudni, hogy miből áll egy radikális ember tevékenysége”. Budaházy eközben a kuruc.info portálon megerősítette a videón elhangzottakat.

Azt írta, “Stadler asszony egy egyesületet működtetett, amelyen át ráérős jobboldali nyugdíjasokat pénzelt, hogy azok betelefonálós műsorokban agitáljanak, és maga is folytatta ezt a tevékenységet”. Állítása szerint olykor az MSZP szidalmazása mellett őket, “hazafiakat is mocskolta”, ezért kereste fel az V. kerületi Polgárok Házában, hogy kérdőre vonja. Mint írta, ekkor készítette a felvételt.

A kormányváltás előtt egyébként a fideszes hölgy igen aktív volt a politikai tévéműsorokban: gyakran agitált a Fidesz mellett a szocialisták ellenében, sokszor sms-ezett a TV2 Mokka című műsorában és sűrűn hívta annak idején Csintalan Sándor betelefonálós műsorát is a Hír Tv-n. Sőt, a “Mari mama legjobb süteményei” címmel szakácskönyvet is jegyző Fidesz-tag a tavalyi parlamenti választás éjszakáján az ikonikussá vált rendőri alakzat, a “sün” nyomán sün alakú tortával kedveskedett – az index.hu videofelvétele szerint – a régi-új kormányfőnek.

Az MSZP tegnap azt is közölte: elvárja az illetékes hatóságok határozott fellépését az életellenes cselekményekre való felbujtás miatt, ellenkező esetben ők tesznek büntetőfeljelentést. Emlékezetes, júliusban az ügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt indított eljárást az ellen a nyugdíjas rendőr ellen, aki a rendvédelmi szervezetek demonstrációi idején megfenyegette Lázár János Fidesz-frakcióvezetőt, hogy a gyerekeit sósavval önti le. Lapzártánkig nem sikerült kideríteni, hogy a hatóságok indítottak-e eljárást. Maga Gyurcsány egyébként nem vette túl komolyan az ügyet. Facebook oldalára tavon úszkáló hattyúkról tett ki fényképet és azt a kommentárt fűzte hozzá: “Szerintem a hattyúkat sem kellene lelőni…”
 
 

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]