Hamasz gyerekeket soroz be Gázában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

ENSZ-nagykövet: a Hamasz gyerekeket soroz be Gázában
A diplomata szerint „a következő generáció egy erőszak, terror és gyűlölet nélküli, jobb jövőt érdemel”

 

 

forrás: atv.hu

Ron Prosor Izrael ENSZ nagykövete tartott előadást a „Gyerekek a fegyveres konfliktusban” elnevezésű ENSZ konferencián. A diplomata a vita során rámutatott: az utóbbi időben egyre erőszakosabban lépnek fel a terroristák a gyerekek ellen. Prosor szerint a palesztin Hamasz terrorszervezet gyerekeket vet be a terrorcselekmények végrehajtása során. Prosor kiemelte a tavasszal lemészárolt itamári Fogel család esetét – itt a szülők mellett három gyereket mészároltak le a támadók. Jeruzsálem ENSZ nagykövete felidézte a 16 éves Daniel Viflik halálát is. A fiú egy iskolabuszon utazott hazafelé, amit a Gázai-övezetből egy páncéltörő rakétával semmisítettek meg a terroristák.

„Naponta átlagosan két támadás ér minket. Ez a napi valóság” – emlékeztetett Prosor arra, hogy csak 2011-ben 290 rakétát és gránátot lőttek ki Izrael ellen, a déli városok polgári lakosságát célozva.

A nagykövet szerint a Hamasz és a Gázai-övezetben tevékenykedő többi terrorszervezet előszeretettel használ fel fiatalokat, hogy terrortámadásokat hajtsanak végre izraeli katonák és civilek ellen. Hozzátette: az sem rendkívüli, ha pajzsként használják fel őket Gázai létesítmények mentén.

Prosor elmondta, hogy a muzulmán palesztin gyerekeket az iskolákban és a mecsetekben uszítják Izrael és a zsidók ellen. „A gyerekek és a térség jövője érdekében felszólítom a nemzetközi közösséget, hogy vessen véget az uszítás kultúrájának. Az oktatásnak a mások iránti gyűlölet helyett a békét és a toleranciát kellene elősegítenie” – mondta Prosor előadásában. Hangsúlyozta: „a következő generáció egy erőszak, terror és gyűlölet nélküli, jobb jövőt érdemel”.

atv.hu / Ynetnews
 

[popup][/popup]