20% részesedést szerzett az EMIH médiacége a Pesti Hírlapban

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Ma jelentették be hivatalosan, hogy a stabil működés fenntartása és a hosszú távú fejlesztési stratégia megvalósítása érdekében a Pesti Hírlap című napilap kiadója, a Global Post a Brit Mediával közösen működteti tovább a Pesti Hírlapot.

Köves Slomó

A Brit Media 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a Pesti Hírlapot működtető Global Post vállalatban – írja a Media1.

Mint ismeretes, a Brit Media a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség érdekeltségébe tartozik.

A másik most bejelentett változás, hogy májustól a világjárvány ellenére újra nyomtatásban is elérhető lesz a Pesti Hírlap, bár nem a korábbi rikkancsos terjesztésben, de továbbra is ingyenesen.

A koronavírus elleni védekezés érdekében megszüntették a Pesti Hírlap utcai terjesztését, ez bevételkiesést okozott. Ez áll az új befektető bevonása mögött – mondta Milkovics Pál többségi tulajdonos.

A Brit Media azonban akár további üzletrészt is vásárolna a Pesti Hírlap kiadójában. “Bízunk benne, hogy a tulajdonszerzéssel hozzájárulhatunk az online és a jövőben visszatérő nyomtatott napilap színvonalának megtartásához és a jövőbeni tartalomfejlesztéshez. Amennyiben azt látjuk, hogy részvételünkkel a lap működéséhez és értékteremtő tevékenységéhez ténylegesen hozzá tudunk járulni, a további tulajdonszerzés lehetőségét is napirenden tartjuk” – mondta Udvardi Gábor, a Brit Media Kft. ügyvezető igazgatója.

Az EMIH-hez köthető Brit Média korábban a 168Órát szerezte meg, illetve 14% részesedést szerzett a Klubrádióban. Utóbbit egy izraeli üzletembernek adta tovább, de az sajtóforrások szerint továbbra is az EMIH érdekeltségi köréhez tartozik. Köves Slomó heti gyakoriságú jelenléte a Klubrádióban szintén ezt a közvélekedést támasztja alá.

 

[popup][/popup]