“…a sikertelenség sokszor vezet a gyűlölködéshez”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Miután valaki meglátta a tévében, hogy meghallgattam Elie Wiesel előadását, a következő üzenetet küldte: „Miért nem álltál fel igazságosztó, önérzetes Gerendás, és miért nem kérdeztél rá a palesztin holokausztra? A hétköznapi zsidó fasizmusról és egyéb történelmi disznóságaitokról nem esett szó. Rámutathattál volna kisköcsög például, hogy a XX. században hány, de hány zsidó mocsadék rombolta, pusztította Magyarországot. A ganézsidó listát mindenki ismeri. Miért nem mutattad be a statisztikát, hogy Magyarországon az üldözött 1%-nyi kisebbségi szarkavaró zsidók a közéletben, a politikában, a médiákban, a legfelsőbb körökben hány %-nyian vannak? Magyar emlőn nevelkedtetek fel, inggyé kaptátok az oskolát, és ellenünk fordultok, agitáltok, mocskok? Menj te a kurva anyádba a zsidóbandáddal és az agymosott sötétmagyar bunkókkal együtt. Takarodjatok haza Izraelbe, és nézzük, hogy ott hogy boldogultok?!”
 

Bennünket békén 

2009. december 21. / Népszava Online / Gerendás Péter

 

Ezt válaszoltam:

Palesztin holokauszt? Ilyenről csak szélsőjobbosoktól hallottam, akik bekajálták a süket handabandázást olyan dolgokról amik soha meg nem történtek. Soha nem volt holokauszt Palesztinában, soha nem is volt Palesztina a palesztinoké. Érdemes erről elolvasni mondjuk egy hiteles /!!!!!!!/ történelmi könyvet. Hétköznapi zsidó fasizmus? Miről beszélsz, barátom?

Én zsidó vagyok, de ha meggebedsz sem tudsz rámbizonyítani semmi bűnt. De sok zsidót ismerek, és bevallom, egyik sem hétköznapi fasiszta. Normális emberek, akiknek nincsenek ördögsarkantyúik, de elárulom, vámpírfogaik sem. Még történelmi disznóságaik sincsenek. Milyen alapon mosol engem vagy bárkit össze Rákosi Mátyással vagy bárkivel, pusztán származási alapon? Ez a téboly maga.

A „kisköcsögre” nem szeretnék reagálni, mert már nagyon rég elhatároztam, hogy embertársaimat inkább megtévedteknek, manipuláltnak (!) tartom, mint velejéig romlottaknak. Vedd észre végre, hogy akik titeket uszítanak, a saját politikai karrierjüket építgetik. Nem számolgatom, hány százalék zsidó, sokác, sváb, szerb, szlovén van a közéletben, mert az, hogy ki milyen ember, semmi kapcsolata nincs a származásával.

A „magyar”, mint olyan, több mint ezeréves fennállása alatt mindenféle keveredésen ment keresztül, és ez jót tett neki. Ez rejlik a legendás magyar tehetségben, amely pontosan a színes etnikai keveredésben gyökeredzik.

Én, és az általam ismert összes zsidó nevében állíthatom, hogy sem ellened nem fordultunk, és nem is agitálunk sem ellened, sem más ellen. Mindössze egy apróságot szeretnénk, hogy hagyjanak bennünket békén, ne kelljen félni habzó szájú, névtelenül fenyegetőző honfitársainktól a saját hazánkban. Nem akarlak meggyőzni arról, hogy mi, zsidók is emberek vagyunk, sőt mondok valamit, magyarok vagyunk! Százszor inkább mint zsidók, mert magyarul beszélünk, álmodunk, József Attilát, Adyt és Kosztolányit olvasunk, nem imádkozunk, és nem is tudunk héberül, jószerivel az ünnepekkel sem vagyunk tisztában. Karácsonyra ajándékot veszünk szeretteinknek, és könnybe lábadunk a himnusz (magyar) hallatán. Miért érzitek, hogy mi vagyunk ide betolakodók? Tudod, hogy a római időkben, amikor még híre-hamva sem volt a honfoglalásnak, éltek itt zsidók?

Édesanyám egyébként grafikus volt, és nem az általad említett ősi mesterséget űzte. Igazi humanista volt, és megbocsátott azoknak, akik kicsit, a hecc kedvéért egy ausztriai haláltáborban meg akarták ölni. Szerette a verseket, és hidd el, nem ártott volna a légynek sem, pedig zsidó volt teljesen és visszavonhatatlanul. Sajnos nem tudom teljesíteni kérésedet, hogy takarodjak haza Izraelbe, mert bármennyire is csodálatos hely, imádom, de bizony bármennyire is fáj is a hozzád hasonló gyűlölködőknek, de az én hazám ugyanúgy Magyarország, mint neked. Zsidóbandám nincs, van viszont egy zenekarom, ahol etnikailag nem egységes a helyzet. Van egy zsidó (én) egy félzsidó (a kisfiam) egy nemzsidó nemtudommilyenvallású, meg egy másik nemzsidó félig katolikus-reformá­tus-­negyediziglen-nemtudom­milyenvallású.

Zenélünk, és néha elmegyünk egy olyan öregember előadására, aki sok mindenen keresztül ment, érdemes őt hallgatni, mert van üzenete, és fontos, amit tesz, a leveled a legnagyobb tanúság erre.

Az ő legfontosabb üzenete, hogy egyik ember sem áll fölötte a másiknak. Egyik bűn nem lehet válasz a másikra. Végezetül, a sikertelenség sokszor vezet a gyűlölködéshez. Ez az energia, ami a gyűlöletet táplálja, lehetetlenné teszi, hogy az illető olyasmivel foglalkozzon, ami őt előrevinné. Ezáltal egy spirálba kerül, ahonnan nagyon nehéz kijönni. Kérlek, hogy ne hagyd, hogy szívedet teljesen eluralja a harag és a gyűlölet. Igyunk meg együtt valahol egy kávét, és beszéljük ki a dolgokat, szerintem te sok dolgot félreértesz vagy rosszul tudsz, és hagyod magad uszítani és manipulálni.

Üdvözöllek.
Gerendás Péter
 

[popup][/popup]