Emléktáblát kapott Moholy-Nagy László Adán

Írta: Kultúra.hu   - Rovat: Hírek - lapszemle

Emléktáblát állítottak Moholy-Nagy Lászlónak a vajdasági Adán, ahol ünnepséggel és fényképkiállítással emlékeztek az avantgárd művészre.
 

 

A vajdasági magyar kulturális kör, az Aracs Társadalmi Szervezet emlékjelhagyó tevékenysége keretében Moholy-Nagy halálának 63. évfordulóján avatott emléktáblát a család egykori adai házának falán.
  
Moholy-Nagy László magyar fotográfus, konstruktivista festő, ipari formatervező, a Bauhaus iskola kiemelkedő tanára, a kísérleti filmek egyik magyar úttörője 1895-ben született a Bács-Kiskun megyei Bácsborsodon, gyerekkorát a ma Szerbiához tartozó Moholon és Adán töltötte. Ennek állítottak emléket kedden Ada központjában a világhírű művészről készült domborművel, amely Dudás Sándor topolyai származású képzőművész alkotása.
  
Az ünnepséget követően Moholy-Nagy László fényképeiből nyílt tárlat a helyi Szarvas Gábor Könyvtár kiállítótermében. Az alkotásokat az újvidéki Zlatno Oko és a Bel Art galéria bocsátotta a könyvtár rendelkezésére az idén májusban Újvidéken bemutatott New Vision kiállítás anyagából. 

[popup][/popup]