Már a buszon kiszúrták a zsidó férfit támadói

Írta: Origó - Rovat: Hírek - lapszemle

Már a buszon kiszúrták maguknak támadói azt a zsidó férfit, akit június 30-án éjjel vertek meg a budapesti Dohány utcában – tudtuk meg a busz egyik utasától. A támadók német indulókat énekeltek a buszon és a szakállas, fekete mellényt viselő férfire ráis kiáltottak: “Nézd mekkora zsidó!”

Forrás: Origó

 

 

A 173-as buszon, az aznapi utolsó járaton utazott június 30-án az a zsidó férfi, akit később támadás ért a Dohány utcában. Az [origo] beszélt az egyik utassal, aki elmondta, hogy az Erzsébet hídnál szállt fel a busz hátuljába három fiatal férfi, akik hangosan német indulókat énekeltek, és azt kiabálták, hogy cigánybűnözés.

A névtelenséget kérő fiatal nő elmondta, hogy a szakállas, fekete nadrágot és mellényt, fehér inget viselő zsidó férfi az Astoriánál szállt le a buszról, és a három hangoskodó utas még utána is ordított: “Nézd mekkora zsidó!”, “Jól megverjük!”, majd a következő megállónál leszálltak ők is.

Minden bizonnyal ők verhették meg a férfit, aki viszont az [origo]-nak azt mondta, a buszon zajló agresszióra fel sem figyelt, mert azt egyre általánosabbnak tartja. A 27 éves férfi elmondta, hogy ő maga akkor látta először a támadókat, amikor lakásánál, a Dohány utcában utolérték, és megszólították. Ekkor többször azt kérdezték tőle, hogy zsidó-e, majd miután igennel felelt állon és gyomron verték, megrugdosták – számolt be a történtekről a férfi, hozzátéve, hogy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi másnap tett feljelentést a rendőrség, amely közösség tagja elleni erőszak miatt indított nyomozást. A rendőrség a folyamatban lévő eljárásról nem közölt részleteket, a megvert férfi is csak annyit tud a nyomozásról, hogy “a jövő héten kell bemennem a rendőrségre, akkor talán majd kiderül valami”.

 

[popup][/popup]