Kopaszok is megjelentek az antifasisztáknál

Írta: Forrás: HVG - Rovat: Hírek - lapszemle

A Jobbik szombat esti nagygyűlése előtt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) – Összefogás a Demokráciáért szervezet demonstrált a Szabadság téren. Néhány idős ember összeszólalkozott azon, hogy az elesett szovjet katonák valóban hősöknek, illetve felszabadítóknak nevezhetők-e.
 

Forrás: HVG

 

 

A MEASZ elnöke, Hanti Vilmos arról beszélt, hogy minden kisebbséget meg kell védeni, nem szabad válogatni közöttük, mert a fasizmus réme mindenkit fenyeget. Elmondta azt is, hogy a II. világháborúban csaknem egymillió magyar ember halt meg, s “azért vagyunk itt, hogy ez még egyszer ne ismétlődhessen meg”. 

A rendezvény végén a résztvevők “No racism, No gárda” feliratú táblákat tartottak a magasba és virágokat helyeztek el a szovjet hősi emlékműnél, majd egymás kezét megfogva élőláncot alkottak az emlékmű körül. A helyszínen megjelent néhány fekete ruhába öltözött, kopaszra nyírt fiatal, akiket a rendőrség igazoltatott. Néhány idős ember pedig összeszólalkozott azon, hogy az elesett szovjet katonák valóban hősöknek, illetve felszabadítóknak nevezhetők-e.

Tekintse meg a HVG.hu az eseményen készült videóját! 

 

[popup][/popup]