Répássy: a „metélt farkincázás” antiszemita szöveg

Írta: ATV - Rovat: Hírek - lapszemle

A Fidesz frakcióigazgatója beterjesztette a népirtások tagadását tiltó alkotmánymódosítás tervezetét.
 

Forrás: ATV

 

 

– Ez egy durva és antiszemita kijelentést tartalmazó levél, bízunk benne, hogy Morvai Krisztina bocsánatot fog kérni – az ATV Jam című műsorában így kommentálta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója a Jobbik listavezetőjének levelét, amelyet egy amerikai magyar származású zsidó férfinek írt.

Mint arról hírt adtunk, Morvai szó szerint így fogalmazott: “Nagyon örvendenék, ha a magukat “büszke magyar zsidóknak” titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat!”

Répássy a holokauszt tagadást tiltó alkotmánymódosításról is beszélt. „Tilos az önkényuralmi rendszerek által elkövetett népirtás és más emberiség elleni cselekmények nyilvános tagadása, kétségbe vonása, jelentéktelen színben való feltüntetése” – ez szerepel abban a módosítási javaslatban, amelyet a Fidesz jogi kabinetjének vezetőjeként beterjesztett.

Mint elmondta, bízik abban, hogy ez egy olyan mondat, egy olyan elv, amely közös pont lehet a szocialistákkal, akik – jegyezte meg – jóval szélesebb körben korlátozták volna a véleménynyilvánítás szabadságát, a gyülekezési jogot és az egyesülési jogot. Répássy hozzátette: aki tagadja a tragédiák megtörténtét, az áldozatok emberi méltóságát és a hozzátartozók kegyeleti jogát sérti.


Kapcsolódó írásunk

[popup][/popup]