Morvai: Metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett

Írta: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Obszcén és antiszemita hangvételű levelet küldött egy, az Egyesült Államokban élő magyar zsidónak Morvai Krisztina. A Jobbik EP-listájának vezetője szimplán azt ajánlotta Barát Gábornak, hogy: Nagyon örvendenék, ha a magukat “büszke magyar zsidóknak” titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A Jobbik nem határolódik el a megnyilatkozástól.

Forrás: Index

 

 

A magyarországi Európa Parlamenti választási kampány az atv.hu információi szerint már a távoli Egyesült Államokban is tombol. Legalábbis az USA-ban élő Barát Gábort elérte, mégpedig Morvai Krisztina, a Jobbik listavezetője írt neki levelet.

A fiatalember egyébként több mint tíz éve él az Egyesület Államokban, ahol egy sikeres cégnél dolgozik vezető beosztásban, elmondása alapján mindig is büszke volt, s mai napig is büszke magyarságára. A magát büszke magyar zsidónak valló férfi évek óta levelező tagja az Egyesült Államokban működő, a Fodor András ELTE nyugalmazott docense alapította, a szó klasszikus értelmében vett konzervatív értékrendeket valló Deák Ferenc Polgári Internetes Levelező Körnek.

Ennek a levelező körnek a nyílt listájára, írja az atv.hu, ám Barát Gábornak címezve küldött obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét, Morvai Krisztina. A listavezető szó szerint azt írta:

“Nagyon örvendenék, ha a magukat “büszke magyar zsidóknak” titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina”

Morvai szavait a levelező kör tagjai is mély megdöbbenéssel fogadták az atv.hu szerint. Jeszenszky Géza, hazánk korábbi Külügyminisztere, a levelezőkörhöz intézett levelében az ügy kapcsán a következő véleményét fogalmazta meg: “Elképesztő ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nőhöz. Minden tisztességes magyar ember csak elítélheti ezt a megszólalást.” Fodor András a Deák kör vezetője nyílt levelet intézett a Jobbik-hoz, amelyben kérte, hogy határolódjanak el Morvai Krisztina kijelentéseitől, illetve Morvai kérjen bocsánatot leveléért. Nemcsak Morvai Krisztina nem kért bocsánatot a történtekért, de a Jobbik sem határolódott el.

Morvai Krisztina dühödt vagdalkozásai ellen, aki egyébként az ELTE Jogtudományi Karának docense, emlékeztetett az atv.hu, már több magyarországi civil szervezet is felemelte hangját többek között egy 2008 novemberében tett nyilatkozata miatt, amelyben “az ősi magyar virtus” nevében lényegében kitessékeli Magyarországról a magyar állampolgárok tízezreit. Mint az atv.hu korábban beszámolt róla, Hudecz Ferenc, az ELTE rektora, az ELTE hallgatói, oktatói és munkatársai nevében elhatárolódott a Morvai Krisztina által megfogalmazott gondolatoktól.

Morvai Krisztina nem cáfolta, hogy tőle származna az obszcén tartalmú levél, az MTI kérdésére csütörtöki sajtótájékoztatója után azt mondta: “nem szeretnék megnyitni egy olyan kört, hogy én mostantól kezdve a magánlevelezéseimről beszámolok. (…) Rengeteg gyalázkodást kapok folyamatosan, (…) ezekre én nem válaszolok. Úgy gondolom, kell hogy megmaradjon egy olyan szférája az életemnek, amiről én nem tartozom elszámolással” – tette hozzá. Barát szerint azonban a levelezés emberek százai előtt jelenik meg.

 

[popup][/popup]