Az EU-t is tájékoztatná a zsidóellenességről Magyar Zsidó Kongresszus

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Rendszeresen tájékoztatná az Európai Uniót a magyarországi zsidóellenes cselekményekről a Magyar Zsidó Kongresszus – közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vasárnap az MTI-vel a kongresszus ülését követően.

2009. május 25. / Nol       

 
“A Magyar Zsidó Kongresszus szükségesnek tarja, hogy a magyarországi zsidóellenes cselekményekről összesítést készítsen, és arról rendszeresen tájékoztassa az Európai Unió vezetőit” – olvasható a közleményben.
A szervezet szerint Magyarországon az elmúlt években egyre nagyobb erővel jelentkeztek a rasszista, antiszemita csoportok és mind szélesebb körben, durvább hangnemben terjeszthetik káros nézeteiket.

A Magyar Zsidó Kongresszus álláspontja szerint nyilvánvaló, hogy az alkotmány és a törvények értelmezésére hivatottak, nem kívánják megfékezni ezeket a csoportokat, nem kívánnak fellépni a társadalmi békét megbontó, az európai országok többségében bűntettnek minősülő cselekményeket elkövetőkkel szemben.

A szervezet felhívja a jogalkotókat és jogalkalmazókat, hogy a magyarországi belső jog részévé vált nemzetközi szerződések szellemének és betűjének alkalmazásával lépjenek fel az ilyen nézeteket hangoztatókkal szemben. Ne történhessen meg az, hogy az uszítók, a holokauszt-tagadók ügyészségi menlevelet kapjanak és erre hivatkozva tovább folytathassák káros tevékenységüket – olvasható a közleményben.

[popup][/popup]