Harsányi László a Holokauszt Emlékközpont új igazgatója

Írta: Népszabadság - Rovat: Hírek - lapszemle

A Holokauszt Emlékközpont kuratóriumának döntése szerint Harsányi László lett – NKA-elnöki teendői mellett – az ügyvezető igazgató a pesti Páva utcai intézményben (miután lejárt az eddigi vezető, Martinkovits Judit kinevezése). 

Forrás: Népszabadság

 

 

A 62 éves közgazdász miniszteri biztosként részt vett a múzeum beindításában, több kiállítás létrehozatalában. Érdeklődésünkre elmondta: az emlékközpont munkájának felelősségét csak fokozzák az olyan események, mint a minapi holokauszt-tagadó megmozdulás a Magyar Gárda részvételével. Ezért is érzi kihívásnak, hogy három évig ő vezetheti az intézményt – a válság miatt csökkenő büdzsével. Kettős megbízatásával kapcsolatos kérdésünkre megjegyezte, a kulturális miniszter jóváhagyólag tudomásul vette igazgatói kinevezését.

Elődei, Török András és Jankovics Marcell is “kettős kötődésben” dolgoztak, ő pedig elnöki kinevezése után a Szonda Ipsosnál és a Budapesti Corvinus Egyetemen is működött.

A mostani kettősség 2009 végéig tart, addig szól főkurátori megbízása. – Amíg NKA-elnök vagyok, a Holokauszt Emlékközpont nem nyújt be támogatási pályázatot az alaphoz – tette hozzá Harsányi.

[popup][/popup]