Nemi erőszakkal vádolják a volt izraeli államfőt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Nemi erőszak címén vádat emelnek Mose Kacav volt izraeli államfő ellen. A vádalkut elutasító Kacav nem sokkal mandátuma lejárta előtt kényszerült lemondani, miután négy korábbi női beosztottja beperelte nemi erőszakért, zaklatásért és szeméremsértésért.

Forrás: Népszabadság

 

 

Nemi erőszak címén vádat emelnek Mose Kacav volt izraeli államfő ellen – közölte vasárnap az izraeli igazságügyi minisztérium.

A főállamügyész azután döntött így, hogy megbízhatónak találta a tanúvallomásait és a rendelkezésre álló bizonyítékok elegendőek a vádelemeléshez.

Kacav két héttel hétéves mandátuma lejárta előtt, 2007 júniusában kényszerült lemondani, miután négy korábbi női beosztottja beperelte nemi erőszakért, zaklatásért és szeméremsértésért. Tavaly áprilisban Kacav elutasította a neki felajánlott vádalkut, amely keretében az ügyészség ejtette volna a nemi erőszak vádját.

Kacav idegenforgalmi miniszterként és államfőként követte el a terhére rótt bűntényeket. Emellett az ügyészség az igazságszolgáltatás akadályoztatása címén is vádat emel ellene.

Egyik munkatársa közölte vasárnap az izraeli rádióval, hogy a volt elnök örül az ügyészség döntésének, mivel ezzel lehetősége nyílik arra, hogy a törvény előtt bizonyítsa ártatlanságát.

[popup][/popup]