Ideges feszültég azt követően, hogy Libanonban letartóztattak egy izraeli kémet

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Továbbra is feszültség jellemzi a viszonyokat Libanonban – különösen a libanoni hadsereg, továbbá a Hezbollah terrorszervezet ottani egységei, valamint a határon át velük farkasszemet néző izraeli biztonsági erők között – azt követően, hogy az ország déli részén elfogtak egy Izraelnek kémkedő egyént. 

Forrás: Globusz.net

 

 

Nagyszabású nyomozás indult, az ellenséges erők parancsnokságain pedig – a feltételezhetően a kiszivárgott információk miatt – riadót rendeltek el.

Marvan Fakihnak hívják az őrizetbe vett férfit, aki Nabatieh városában lakott, ott volt autókereskedése. Bizonyos információk szerint – bár az érintett felek titkolózása több, mint beszédes – Fakih több mint négy éven keresztül adott át fontos információkat az izraeli hírszerzésnek.

A lap által megszólaltatott Elias Hanna, a libanoni hadsereg nyugalmazott dandártábornoka elmondta: a Hezbollah a legrosszabb forgatókönyvek bekövetkeztére számít, s ennek megfelelően idegesen igyekszik megtenni bizonyos ellenlépéseket, különösen a szervezet vezetőinek biztonsága érdekében.

[popup][/popup]