MadeByYou

Írta: Zoom - Rovat: Hírek - lapszemle

Dvora Bochman izraeli származású képzőművész szürreális képeiből nyílik interaktív kiállítás a MadeByYou műhelyében.
 

Forrás: Zoom

 

 

Dvora a világ több országában is kiállított már, a MadeByYou-ba ezúttal magángyűjteményét mutatja be. Képein érdekes, groteszk, mesebeli, figurák, maszkok, szerepek jelennek meg. Dvora egy színekbe és fénybe mártott világba kalauzol, megmosolyogtat, elgondolkodtat, és el is kápráztat.

A képek mellett az esemény további érdekessége, hogy a megnyitó interaktív lesz, a résztvevők új technikákat próbálhatnak ki csempéken és nyers agyagon, a festőnő és a MadeByYou vezetésével, ez alkalomból ingyenesen.

Dvora bár izraeli származású, Tel Avivban született, gyökerei mégis Magyarországra nyúlnak vissza. Művészeti tanulmányait Izrael egyik legnevesebb akadémiáján végezte. A művészet mindig is élete részét képezte. A 80-as években Kelet-Afrikában élt és a vadon csodálatos életének festészete mellett ebben az időszakában néhány egyedi murált is készített, valamint több tucat bélyeget tervezett a kenyai és az izraeli postának. Jelenleg a budapesti Szépművészeti Múzeum Docens Programjában működik közre. Számos izraeli és kenyai kiállítását követően a közönség legutóbb 2005-ben, Budapesten, a Bálint Házban tekinthette meg műveit.

[popup][/popup]