“A gyűlölet megengedhetetlen a közéletben”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem szabad megengedni, hogy a gyűlölet hangjai uralják a magyar közéletet – figyelmeztet Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében.
 

MTI

Emlékeztetett: Franka Tibor (független), Kerepes polgármestere a Jobbik egy múlt heti tagtoborzóján úgy fogalmazott, “tudjuk, hogy a zsidó holokausztnak a fele sem igaz, tudjuk, hogy a cigány holokausztnak a felének a fele sem igaz”.

Franka Tibor kijelentése nem hagy kétséget afelől, hogy miféle eszmeiségnek, nézeteknek nyit ajtót a cigányság kollektív megbélyegzése, a kisebbségi honfitársainkkal szembeni pánikkeltés – mutatott rá a szabad demokraták elnöke.

Mint írta, “ne legyenek illúzióink: a megerősödő szélsőjobb nem állna meg a cigányok megbélyegzésénél. A cigánybűnözés kifejezést rövidesen a zsidóbűnözés követné”.

Pénteken volt 64 éve, hogy Budapest felszabadult a náci és nyilas uralom alól; 20. századi történelmünk arra tanít, nem hagyhatjuk, hogy újra megerősödjenek a kirekesztés és rasszizmus hangjai a magyar közéletben – hangsúlyozta a politikus.

[popup][/popup]