Vádalkut kötött Kacav exelnök

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 29. Elkerüli a börtönbüntetést a nemi erőszakkal gyanúsított Móse Kacav izraeli exelnök az ügyében született vádalku értelmében – jelentette be tegnap Menahem Mazuz főügyész. A megállapodás szerint Kacav beismeri bűnösségét szexuális zaklatás és szeméremsértés elkövetésében, kártérítést fizet a felpereseknek, és lemond elnöki hivataláról.

  Móse Kacav  
  Moshe Katzav  

Cserébe elkerüli a nemi erőszak miatti vádemelést, és az esetleges börtönbüntetést. Kacav maga kérte az ügy ilyen formájú rendezését. Kacavot január végén ideiglenesen felfüggesztették hivatalából, és a vizsgálat idejére szabadságra küldték. A knesszet két héttel ezelőtt Simon Pereszt választotta Izrael új elnökévé.

Eközben a Haarec izraeli napilap kiszivárogtatta, hogy Ehud Olmert kormányfő több ciszjordániai zsidó telep beszüntetését tervezi. Izrael korábban már vállalta, hogy kiüríti a telepeket, ám a gázai kivonulás után ezek elmaradtak. Hat izraeli katona sebesült meg tegnap pokolgépes támadásban a ciszjordániai Nabluszban folytatott razziájuk során, melynek keretében a Mahmud Abbasz palesztin elnök vezette Fatah mozgalom militánsai után kutattak. A palesztin miniszterelnök Szalám Fajjád azzal vádolta meg Izraelt, hogy a Fatah fegyveresei elleni támadásokkal aláássa kormánya legitimitását.

(Forrás: www.nol.hu)

[popup][/popup]