Titkos neonáci koncertet tartottak Lengyelországban

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 18. Titkos koncertet tartott mintegy kétszáz neonáci előtt egy szélsőjobboldali brit zenekar a hét végén egy lengyelországi faluban – adta hírül hétfőn egy lengyel lap.

  No remorse, a koncert plakátja  
  A koncertet hirdető plakát  

A Bialystoktól mintegy harminc kilométerre, Krasne Folwarczne településen rendezett összejövetelről a rendőrség is értesült, de – mint arról a Gazeta Wyborcza beszámolt – mivel magánterületen tartották a koncertet, nem léptek közbe.

A koncert résztvevői egy út menti benzinkútnál, egy gyorsétteremben gyülekeztek. A benzinkútnál nagy számban voltak jelen rendőrök. Megállítottak minden olyan autót, amelyben bőrfejűek ültek, és igazoltatták az utasokat. Az összegyűltek konvoját egészen a helyszínül szolgáló telek bejáratáig kísérték, ahol Hitler-arcképes pólót viselő szkinhedek sorfala zárta el az utat.

A rendezvényen a Vér és Becsület nemzetközi újfasiszta szövetség legnépszerűbb zenekara, a No Remorse lépett fel. A zenekar tíz évvel ezelőtt nagy botrányt váltott ki Nagy-Britanniában azzal, hogy lemezén a zsidók és a színes bőrűek meggyilkolására szólított fel. Azóta titokban szervezik meg koncertjeiket.

(Forrás: MTI)

[popup][/popup]