Rasszista megnyilvánulásokat tett álnéven a leányfalui képviselőnő?

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. augusztus 30. Csonttollú néven, egy internetes oldalon megjelenő antiszemita írásokkal vádolják Cs. Kovács Gabriellát 

A Pest megyei Leányfalu polgármestere úgy érzi, nincs teendője azzal kapcsolatban, hogy Cs. Kovács Gabriella önkormányzati képviselő állítólag rasszista, antiszemita kijelentéseket tett különböző internetes oldalakon. “Én magam soha semmilyen rasszista megnyílvánulást nem hallottam a képviselőnőtől” – mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Nyíri Csaba polgármester.

Cs. Kovács Gabriella a gondola.hu-n elismerte, hogy ő kommentál Csonttollú néven különböző fórumokba – írja csütörtöki cikkében a Hírszerző. Ennek alapján az internetes portál több gondolatot is idéz a fideszes önkormányzati képviselőnőtől. Azt írta például, hogy “a zsidóság tolvaj érdekeit éberen őrző ballib tolvajok, a rendőrség útján kívánják a magyarságot elnyomni, miközben ‘a héber rend éber őreinek’ morális állapota a béka feneke szintjét sem éri el”. Csonttollú utal a holokausztra is: “Külön kíváncsi lennék például mindazon vagyonos zsidó honfitársaim életútjára egyenként és összességében, akik saját ártatlan hétköznapi hitsorsosaikat koncul vetve úszták meg a gaz magyarság ármányait. Rögtön árnyalná a kakastollas képet”.

Szintén Csonttollú aláírással jelent meg az egyik internetes oldalon vélemény Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről: “Tudjuk, kicsoda. Tudjuk, hol lakik. Tudjuk, mit követett el (hajaj, de mennyire tudjuk)! És azt is tudjuk, hogy a számonkérés ideje is elkövetkezik, és mind ezt a pápai senkit, mind cinkosait eléri a felelősségrevonás. A felelősségrevonás és a bosszú! Nem ússzák meg! A föld alatt is megtaláljuk, és retteghet egész nyomorult életében!”

Csonttollú leírta azt is, hogyan képzeli legyőzni politikai ellenfeleit. Azzal indokolja, hogy belépett a Fideszbe: “jelenleg az egyetlen politikai erő, amelynek esélye van ezeket elásni hat láb mélyre (ha rajtam áll, élve, arccal a földnek).”

A leányfalui képviselőtestület júliusi ülésen szóba került, hogy a fideszes önkormányzati képviselőnő és Csonttollú valóban ugyanazon személy-e – mondta a Független Hírügynökségnek a polgármester. Cs. Kovács Gabriella akkor azt mondta, hogy az idézetek nagy részét nem ő írta, illetve van, amelyiket igen, de azt a szövegkörnyezetből kiragadva használták fel. Nyíri Csaba elmondta még: a képviselő feltette akkor a kérdést a többi 11 képviselőnek, hallottak-e bármikor tőle rasszista kijelentéseket, amelyre a testület valamennyi tagja nemmel válaszolt. Cs. Kovács Gabriellán kívül valamennyi képviselő párton kívüli, tehát pártállástól függetlenül egyikőjük sem tapasztalt nála rasszista megnyilvánulásokat – tette hozzá a polgármester.

A képviselő-testület elítéli a rasszizmust, valamint a faj, vallás és felekezeti hovatartozás szerinti megkülönböztetés minden formáját” – hangsúlyozta Nyíri Csaba. Társukkal a felmerült vádak miatt nem szándékoznak a települést érintő közös munkát megszakítani. Kizárására a testületből egyébként sem lenne lehetőségük, az önkormányzati törvény szerint ugyanis erre csak bűncselekmény esetén kerülhetne sor – tette hozzá.

Leányfalu önkormányzati testülete 12 tagból áll. A fideszes Cs Kovács Gabriellán kívül valamennyien függetlenként nyerték el mandátumukat – jegyezte meg Nyíri Csaba.

A Fidesz egyelőre informálódik a leányfalui fideszes önkormányzati képviselő állítólagos sértő internetes bejegyzései kapcsán. Amennyiben a sajtóban megjelent vádak igaznak bizonyulnak, a Fidesz határozottan és gyorsan fog eljárni az ügy rendezése érdekében. Hasonló szigort várnánk el az MSZP-től is, mely még mindig fontos pozícióban tartja például a holocaust áldozatain viccelődő Zuschlag Jánost vagy a “Fidesz kettes számú díszzsidajáról” írogató Pásztor Tibort.

(Forrás: hirado.hu/FH/MTI )

[popup][/popup]