Lapozgatás az interneten

Írta: Archívum - Rovat: Archívum

Lapozgatás az interneten

Feldmájer Sándor rovata

Www. Amazon.com

Nem tudom pontosan, ki is mondta: Mi, zsidók, a könyv népe vagyunk! Hát legyen. Könyv népe, itt a Te internetes ol­dalad, a világ legnagyobb angol nyelvű könyvajánló site-ja. Csak bírd végignézni.

A USA-béli híres BaRNes and Noble könyvkereskedő cég állítja össze és frissíti talán percenként is a megjelent/megjelenő címeket.

A fő oldalon egy keresőablakkal ta­lálkozhatunk, ahol begépelhetjük a té­mát, a szerzőt, a könyv címét, amit közvetlenül keresünk.

Ha csak úgy érdeklődni akarunk, ak­kor több gomb kerül elénk:

BOOK SEARCH: ez a könyvkereső gép.

BOOK SUBJECT: témacsoportokat ad meg, de olyan hosszan, hogy apró­ betűs beállításnál is legalább három ol­dal. Ha rábökünk a választott témára, kikeresi a könyveket.

BOOK RECOMMENDATION: kiváló öt­let: ha hajlandó vagy kitölteni egy kér­dőívet, akkor az e-mail címedre mindig automatikusan elküldi ajánlatait a cég.

BOOK IN NEWS: ez a BOOK in REVIEW az adott napon pásztáz a megjelent kritikák között.

AWARD WINNERS: a díjnyertes köny­veket ismerteti.

GIFT CENTER: ajándékozni segít

BARGAIN BOOKS: olcsó könyvek.

BESTSELLER LIST: a New York Times listáját közli, mi volt a listavezető könyv március 13-án, Hardcover Fiction (meg fogtok lepődni) Grisham: The Street Lawyer, Non Fiction: Talking on Heaven, PAPERBACK: Grisham (me­gint) The Partner Non Fiction.

James Cameron: Titanic és a 3. he­lyen is egy Titanic-könyv, Leonardo Di Caprio Modern Day Romeo.

Na jó, hogy szó ne élje a ház elejét, itt van egy kis ízelítő zsidó témából. A „Jewish” kifejezést beírva a keresőbe, nekem kb. 50 könyvcímet adott ki. Ki­választottam a THE BOOK OF WORDS TALKING SPIRITUAL LIFE, LIVING SPIRITUAL TALK címet, ráböktem, és eljutot­tam a könyv saját oldalához, ahol meg­tudtam, 21,95 dollár helyett megkapom 15,36-ért. De volt még egy alapos szi­nopszis is, több újság kommentárja és kritikája, és egy nagyon érdekes újabb keresőgép FIND SIMILAR BOOKS, ahol hasonló témájú könyvet ajánlanak, ab­ban ismét lehet kalandozni. Így eltelik az éjszaka, és már aludnod kell, mert mindjárt reggel van, fel kell kelni, mun­kába menni. Persze ma sem jutsz hozzá akár rég megvásárolt magyar könyveid­hez sem, melyek szomorúan várják, hogy egyszer majd elolvasd őket…

Címkék:1998-04

[popup][/popup]