Kizárta a Fidesz az antiszemita képviselőnőt

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. augusztus 31. Kizárták a Fideszből a párt leányfalui önkormányzati képviselőjét, Cs. Kovács Gabriellát, aki egy internetes portál szerint különféle honlapokon antiszemita kijelentéseket fogalmazott meg. A kizárásról Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója tájékoztatta pénteken az MTI-t.

A Hírszerző internetes portál csütörtöki cikke azt írta, hogy Cs. Kovács Gabriella, Leányfalu egyik önkormányzati képviselője, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként jutott 2006 őszén a testületbe, “Csonttollú” néven rendszeres szereplője internetes fórumoknak. Cs. Kovács az önkormányzat településfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának elnöke, valamint a pénzügyi, gazdasági és pályázati bizottság tagja. A Hírszerző azt írta, Cs. Kovács maga ismerte el a gondola.hu-n, hogy ő kommentál Csonttollú ilyen néven a különböző fórumokba.

Az internetes portál által Cs. Kovács Gabriellának tulajdonított egyik, júniusban született kommentár az est.hu egyik fórumán jelent meg, és a következőképpen szól: “A zsidóság tolvaj érdekeit éberen őrző ballib tolvajok a rendőrség útján kívánják a magyarságot elnyomni, miközben a héber rend éber őreinek morális állapota a béka feneke szintjét sem éri el”.

A Hírszerző által idézett másik kommentárban – szintén júniusban – Csonttollú a Jobbik.net fórumán többek között azt írta, hogy “a zsidó Kurvaországiak mindent megtesznek, hogy kimossák végrehajtó hóhér fattyaikat”.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki közleményében azt írta: pártja hasonló szigort vár el az MSZP-től is, amely még mindig fontos pozícióban tartja például a holokauszt áldozatain viccelődő Zuschlag Jánost vagy a “Fidesz kettes számú díszzsidajáról” írogató Pásztor Tibort.

(Forrás: hirado.hu/MTI)

[popup][/popup]