Ingyenessé vált a The New York Times online

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. szeptember 19. Ingyenessé vált közép-európai idő szerint kedden hajnali 6 órától a The New York Times internetes kiadása, megváltoztatva ezzel a tekintélyes amerikai napilap két évvel ezelőtt meghirdetett marketingpolitikáját.

A “Szürke Öreg Hölgy” (Old Gray Lady) néven emlegetett lap bejelentette, hogy a jövőben nem kell fizetni vezér- és elemző cikkeiért, mert az internetes hirdetések bőségesen kompenzálják az online előfizetésekből kieső bevételt.

Eddig a TimesSelect program évi 49,95 vagy havi 7,95 dollárba került minden előfizetőnek, így juthattak hozzá az olvasók az olyan nagy nevek írásaihoz, mint Thomas Friedman, Maureen Dowd vagy Paul Krugman.

Az ingyenesség vonatkozik a lap archívumának nagy részére is. Nem szükséges előfizetni az 1987-től napjainkig terjedő anyagokért, valamint azokért sem, amelyek 1851 és 1922 között születtek.   

A TimesSelect programnak 227 ezer előfizetője volt, és ez évi 10 millió dolláros bevételt eredményezett a lapnak.

Jelenleg a The Wall Street Journal az egyetlen olyan nagy amerikai napilap, amelynek cikkei többségéért fizetni kell. A WSJ on-line kiadásának évi bevétele eléri a 65 millió dollárt.

(Forrás: MTI)

[popup][/popup]