Filmre viszik a Pulitzer-díjas regényt

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Stop

2008. február 13. Az Oscar-díjas Coen fivérek leszerződtek Michael Chabon The Yiddish Policemen’s Union című Pulitzer-díjas regényének megrendezésére.

A regény jogait korábban a Columbia Pictures vásárolta meg. A kedden nyilvánosságra hozott megállapodásban a stúdió vezetői Joel és Ethan Coenre bízták az adaptáció forgatókönyvének megírását is.

Chabon mögött egyébként olyan sikeres forgatókönyvek állnak, mint a a Wonder Boys – Pokoli hétvége és a Pókember második részének szkriptje.

A rendező testvérek, akiknek legutóbbi munkája, a Nem vénnek való vidék számos szakmai elismerés után most nyolcszoros Oscar-várományos, először az A Serious Man című filmet forgatják le, és csak ezt követően fognak bele a Chabon-projekbe – közölte a Daily Vareity című szórakoztatóipari magazin.

Chabon regénye Alaszkában egy elképzelt zsidó településen játszódik, ahol egy alkoholista detektív nyomoz egy heroinfüggő sakkfenomén után, aki lehet, hogy maga a Megváltó.

A szereposztásról még nincs döntés, mint ahogy arról sem, hogy mikor kezdődik a forgatás és mikor kerül majd moziba a produkció – közölte a stúdió szóvivője.

[popup][/popup]