Felrobbant egy négyhónapos csecsemő!

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

 

Robbanás Gázában: három halott- nem tudni mi okozta a detonációt

Híradó/2008. június 12. Három halottja és 32 sebesültje van a csütörtöki gázai robbanásnak. Az áldozatok közt van egy négyhónapos csecsemő is. A szélsőséges palesztin szervezet, a Hamász, valamint a szemtanúk is mondják, hogy a detonáció földig rombolt egy házat. A palesztinok szerint a robbanásért Izrael felelős. A zsidó állam azonban tagadja, hogy bármi köze lenne a detonációhoz.

Az izraeli hadsereg őrnagya azt mondta, hogy “légierőnk és szárazföldi egységeink semmilyen akciót nem hajtottak végre az adott időpontban.” Avital Leibowitz szerint az épületen belül robbanhatott föl valami.

Taher al-Nunu, a Hamász szóvivője ugyanakkor kijelentette: “A bűntettet Izrael hajtotta végre. De már megszoktuk, hogy nem ismerik el tetteiket.”

A Hamász televíziója szerint a robbanás a szervezet egyik helyi tagjának házát és családtagjait semmisítette meg. A válaszlépés sem maradt el: a detonáció után legalább 15 rakétát lőttek ki a Gázából Izrael déli részére. A támadásban egy nő sérült meg könnyebben.

[popup][/popup]