Elindult az első hazai blogtallózó

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Népszabadság Online

2007. október 25. Ma már több bloggyűjtő létezik a neten, ahol bárki blogot nyithat és írhatja, ami neki tetszik. A bejegyzéseket tematizálják, a jókat kiemelik a címlapra, de – ahogy a szerkesztők fogalmaznak – a Blogrotor.net az első olyan magazin, ahol a nagyobb bloggyűjtők legjobb írásait napi frissítéssel rotálják.

   
  Bloggerek (a kép illusztráció)  

A Rotoron kilenc témakörbe csoportosították az írásokat: kultúra, közélet, gazdaság, ételek/utazás, környezetvédelem, énélmények, gyerek- és szülőrovat, jollyjoker rovat, valamint egy olyan rovat, ahol a már-már irodalmi értékű írásokat közlik.

A Rotor ötletgazdái és szerkesztői úgy látják, a blogolás eredetileg up to date műfaj. A gyűjtőkben egy tegnapi cikk már porosnak számít, a friss anyagok lenyomják a címlapról, meg se nagyon találjuk, hacsak nem keresünk rá. ”Pedig időközben a napi hírkommentáló bejegyzések mellett feltűntek elmélyültebb írások is, amelyeket érdemes megmenteni a gyors enyészettől. A Rotor és archívuma ezeket a kulturális lenyomatokat egy darabig a felszínen tartja.” – olvasható a szerkesztők tájékoztatásában.

A Blogrotor egy eddig kielégítetlen olvasókört céloz meg: elsősorban azoknak szól, akik valamiért idegenkednek a bloggyűjtők kiterjedt, pörgős világától. „Bemerészkedni egy blogvárosba hasonló lehet, mint mikor az egyszeri ember először leszáll a Keletiben: minden mozog, és sehol egy ismerős. Mivel ma már sok blogváros létezik, a maga sajátos (szub)kultúrájával, nagyon fanatikus vagy ráérős olvasónak kell lennünk ahhoz, hogy az összes jó szerzőt megtaláljuk – ezt a hosszas keresgélést a Rotor elvégzi. Az olvasgatós-nézegetős netezők igényeit szeretnénk kielégíteni, ezért sem célunk úgy kinézni, mint egy hírportál”- vallják a szerkesztők.

Ide kattintva nézhet bele a blogtorba

[popup][/popup]